„Breitling – nástroj profesionálů“, ono to vypadá jen jako reklamní slogan – a přitom to tak doopravdy je. Pokud bych měl volit letecké hodinky, pro svoji hypotetickou kariéru pilota, určitě bych si důkladně znovu prohlédl tyto Breitling Aerospace Evo! Jestli jste fandy této značky, tak vám jistě neuniklo, že toto je už nová generace řady Aerospace, najdete zde sice osvědčený vzhled i funkce, ale provedení je tak nějak modernější, už tolik neevokuje 80. roky 20. století, jako starší generace.

Pouzdro těchto hodinek je z titanu, tedy nejen pouzdro, i dýnko, luneta, korunka a tah se sponou. Povrchovou úpravu má na všech plochách dokončenou jemným broušením, povrch je matný, nic se na něm zbytečně neleskne. Tuto povrchovou úpravu s šedou matnou barvou titanu mám stále raději. Rozměry jsou velmi rozumným kompromisem, průměr bez korunky je 43 milimetrů, s korunkou 47,2 mm, „lug to lug“ 51 mm, tloušťka pouzdra je také velmi pohodlná, hodinky měří jen 10,8 mm. Toto pouzdro se tedy neztratí i na rozměrnějším zápěstí, přitom se ale bez problémů vejde i pod manžetu košile.

Všechny funkce, či snad komplikace, ke kterým se za chvilku dostanu, se ovládají jen touto korunkou. Kombinace jejího stlačování, pootáčení, vytahování a zase otáčení stačí na to, abyste tyto hodinky plně ovládli. Korunka je poměrně drobná, průměr má jen 6 mm, částečně ji chrání výstupky pouzdra a do pouzdra se nešroubuje. I tak výrobce garantuje vodotěsnost pouzdra do 100 metrů vodního sloupce / 10 ATM.

Že už jste někdy někde viděli podobnou lunetu? Ale jistě, máte pravdu. Je přece typická pro řadu Breitling Avenger. Ty výrazné čtvrthodinové indexy prostě nepřehlédnete, zvlášť, když ten na pozici „12“ je zvýrazněný luminiscenčním bodem. Otočná je jednostranně, aretaci má ve 120 bodech. Povrchovou úpravu má rovněž dokončenu broušením, jen ty 4 výrazné výstupky jsou trochu leštěné – ale to uvidíte i dále na fotografiích.

Sklíčko je ploché, safírové, ošetřené antireflexní vrstvou po obou stranách, průměr má 32,5 mm. Ten modrý nádech, který má při odlescích světla je prostě kouzelný.

Číselník hodinek je přehledný, matně černý (byť to kvůli antireflexu vypadá spíš na temně modrou barvu). Nepřehlédnete na něm plastické kovové logo a výrazné číselné hodinové indexy, čtyři hlavní jsou rovněž plastické. Pak několik zpřesňujících tištěných nápisů a docela jistě si všimnete i dvou digitálních segmentových displejů s inverzním zobrazením.

Musím zmínit, že číselník můžete mít i v jiných barevných kombinacích – v blankytně modré nebo wolframově šedivé barvě. Černá je ale – dle mého – nejuniverzálnější.

Obě jednoduché leštěné ocelové ručky skvěle odrážejí světlo, na pozadí černého číselníku jsou perfektně čitelné. Hodinová je částečně skeletonizovaná, obě mají luminiscenční výplň. Vážně nevím, co jim vytknout.

Asi ani vás nepřekvapí vydatná a trvanlivá luminiscence – ruček, tištěných indexů i luminiscenčního bodu. Ale navíc je možné stiskem korunky zapnout i podsvícení obou displejů, hodinky jsou tak plně ovladatelné i v úplné tmě. Přitom podsvícení vás neoslní, navržené je šikovně.

Místo opisování manuálu jsem pro vás připravil pár pohledů na různá zobrazení číselníku a obou pomocných displejů:

Nejčastější zobrazení bude asi to základní – tedy datum a sekundy. Je zajímavé, že nastavení kalendáře je připraveno v režimu „perpetualní kalendář“ jen na 4 roky, pak je nutné nové naprogramování v servisu.

Přepnout můžete na kompletní zobrazení času.

Nebo raději všechna zobrazení vypnete?

Takto vypadá nastavení alarmu.

A takto chronograf, zde jsou vlastně dva režimy – do jedné hodiny měříte i setiny sekundy, pak do 48 hodin můžete měřit jen hodiny, minuty a sekundy.

Pro cestování je velmi užitečné zobrazení času ve druhé časové zóně.

Můj oblíbený timer.

To vše zajišťuje kalibr (in-house) quartz, či spíše SuperQuartz Breitling 79. Ten je navíc vybaven i teplotní kompenzací pro zajištění velmi přesného chodu – mluvíme tu o rozdílu v řádu sekund za celý rok provozu! Baterie ho vydrží pohánět právě ty 4 roky, kalibr umí i indikovat konec její životnosti (EOL). Kalibr má i chronometrickou certifikaci (COSC) nezávislého ověření přesnosti chodu.

Strojek kryje titanové dýnko, to je přišroubované šesti šroubky. Kromě obvyklého plastického loga uprostřed a technických údajů po vnějším obvodu, na něm najdeme i orientační převodník jednotek důležitých pro navigaci – tedy stanovení doletu letadla – libry, galony, US galony, kilogramy a litry paliva se před vámi už nikdy nebudou moci tvářit tajemně. Na zápěstí ploché dýnko sedí perfektně, jak také jinak.

Hodinky můžete mít s koženým nebo gumovým řemínkem, ale určitě by byla škoda alespoň nevyzkoušet perfektní titanový tah (bracelet) s titanovou signovanou překlápěcí sponou s pojistkou (Professional III Titanium). Má také matnou povrchovou úpravu – a je perfektní.

I s masivním tahem hodinky váží pouze 104 gramů, samotné pouzdro jen 47 gramů! Je to až k neuvěření, jak složitý a sofistikovaný nástroj se může svou hmotností vejít do tak nízké hodnoty.

Ke svému letadlu můžete samozřejmě nosit jakékoliv hodinky, ať už obří „tradiční“ Zenith Pilot Montre d’Aeronef Type 20 GMT, a pokud zůstaneme u značky Breitling, tak třeba Breitling for Bentley Light Body Midnight Carbon Chronograph, nebo Breitling Hercules, ale nejpraktičtější vážně asi budou právě tyto Aerospace Evo. Na cenovce zahlédnete něco přes 100.000 CZK za nové hodinky – snad je to hodně, ale myslím, že za to stojí.

Autor textu: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Klenotnictví Dušák – Arkády.

Jestli se vám hodinky líbí, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!