Hodinky Steinhart fotografujeme rádi, jsou velmi fotogenické. Třeba zde můžete najít fotografie zlaté limitované edice Nav.B., recenze na navigátorské chronografy zde, zde a zde. Dnes vám představím novinku z dílen Steinhart se zlatými ručkami a zlaceným strojkem. Jedná se o nástupce již zmíněné zlaté limitované edice.

zdroj: Steinhart

Ocelové pouzdro je jemně kartáčované s leštěnou lunetou, v průměru měří typických 47 mm, na výšku 16,6 mm. Rozteč nožek je 22 mm. Hodinky váží 160 gramů. Korunka má klasický diamantový tvar. Černý číselník nese arabské hodinové indexy, minutovou škálu a dva subčíselníky chronografu (na pozici „12“ je to 30 minutový čítač, na pozici „6“ 12 hodinový čítač). Na pozici „12“ nahrazuje arabský index typický trojúhelník. Ručky tvaru protáhlého kosočtverce jsou zlaté, zlatá je také jehlovitá centrální vteřinová ručka chronografu a ručky čítačů. Číselník kryje konvexní safírové sklíčko s vnitřním antireflexem.

zdroj: Steinhart

Strojek ETA/Valjoux 7750 má zlatý zdobený rotor a zlacené můstky (konečná úprava Soigné). A parametry? Tento chronografický kalibr s automatickým nátahem má 25 ložiskových rubínů, velikost strojku 13,25 lignes, výšku 7,9 mm, užívá chronografový systém sloupkového kola (column wheel), frekvenci 28.800 půlkmitů za hodinu (vph), jednostranný nátah rotoru, zastavení vteřinové ručky při seřizování (hacking), rychlé překlápění data, adjustment system Étachron.

zdroj: Steinhart

Minutová škála, ručky a indexy jsou zvýrazněné luminiscenční barvou SuperLuminova BGW9.

zdroj: Steinhart

Zalíbily se vám? Nepotěším vás, během krátké chvíle byly vyprodány. Všech 99 kusů si brzy zakoupili fanoušci značky Steinhart za cenu 720 EUR.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Steinhart