Dnešní recenze se bude týkat hodinek Wenger Terragraph. Nedávno jste u nás mohli číst o Wenger Terragraph pánských, tyto jsou určené na dámskou ruku.

Už při prvním pohledu působí jemněji, hlavně díky zdobnému číselníku, tak odlišnému od vojenského modelu v předchozí recenzi. I průměrem nerezového leštěného pouzdra patří na štíhlejší zápěstí – měří 34 mm. Pouzdro má díky silným nožkám masívní proporce, ale skvěle sedí na zápěstí. Vodotěsnost je zajímavých 100 metrů, takže když kožený fialový řemen vyměníte třeba za látkový NATO-strap nebo gumový pásek, můžete se s nimi bez starostí i potápět.

Kulovitá rýhovaná korunka je nápadná a signovaná logem Wenger. Hodinky se s ní výborně ovládají. Protože jsou hodinky osazené quartzovým strojkem, nebudete ji používat příliš často, jen na občasné nastavení data nebo při přechodu z letního času na zimní a naopak.

Ploché safírové sklíčko bohužel nemá nanesenou antireflexní vrstvu, obvykle to považuji za drobný nedostatek a stejně tomu bude i teď. Zkrátka, na jasném slunečním světle budou hodinky hůře čitelné. Plusem je fakt, že safírové sklíčko je velmi odolné proti poškrábání.

Na stříbřitém číselníku hraje prim mírně zanořený vnitřní kruh s drobnými švýcarskými kříži, logy značky Wenger, ty vytvářejí zajímavý jemný vzor. Vnější kruh nese sudé hodinové římské indexy, liché jsou jen čárkové, obojí jsou plastické a černé. Nechybí ani vytištěná minutová/vteřinová škála. Na pozici „3“ se nachází datová apertura, černě orámovaný hranatý výřez s bílým datovým věncem a černým tiskem. V číselníku neruší, byť orámování mírně přitahuje pozornost. Černě je také vytištěn text „Swiss Made“, čímž výrobce dává najevo splnění podmínek pro toto osvědčení. Posledním prvkem číselníku je plastické kovové logo s názvem značky ve středu číselníku. Číselník není příliš zaplněný, což oceňuji, je přehledný a dobře čitelný.

Hodiny a minuty ukazují kovové mečovité ručky zakončené jehlovitým hrotem. Ručky jsou leštěné a uvnitř mají vrstvu luminiscence, která napomáhá odečtu času i za tmy. Centrální vteřinová ručka má tvar jehly a dosahuje až na vnější vteřinovou stupnici. Díky tomu lze mít přehled i o ubíhajících vteřinách. Ačkoli jsou ručky světlé a leštěné a mohou budit dojem, že na pozadí bílého číselníku nebude snadné odečíst čas, opak je pravdou. Ani pod různými úhly jsem s čitelností neměla problém.

Přítomnost luminiscenční barvy jsem zmínila již v části týkající se ruček. Jak svítí, si můžete prohlédnout na fotografii. Určitě mi dáte za pravdu, že poznat, kolik je hodin, je snadné a intuitivní. Indexy číselníku jsou bez luminiscence.

Hodinky pohání baterie v quartzovém strojku. Bližší podrobnosti o kalibru se mi nepodařilo zjistit, předpokládám, že jde o švýcarský strojek z dílen ETA/Swatch, které značka Wenger ve svých hodinkách běžně používá.

Strojek je překrytý plochým dýnkem, které se do pouzdra šroubuje. Zdobí ho obvyklá rytina švýcarského nože, text „Genuine Swiss Army Knife“ a „Wenger“, a samozřejmě informace o hodinkách. Dýnko je pečlivě vyleštěné do vysokého lesku.

Hodinky se prodávají na fialovém bíle prošitém koženém řemenu se vzorem kůže aligátora, řemen u nožek měří 17 mm. Můžete si ho u hodináře snadno nechat vyměnit za řemen jiné barvy nebo třeba za řemínek látkový, pod kterým se ruka v létě cítí pohodlněji. A dají se s ním také pořádně užívat vodní hrátky. Oba konce spíná signovaná jazýčková spona, která je nerezová a také pěkně vyleštěná.

Dámské Weger Terragraph patří do řady hodinek, která disponuje několika typy modelů, od vojenských po sportovní a oblekové až po dámské elegantní. Vycházejí ze stoleté tradice značky vyrábějící spíše military hodinky pro muže, přesto zde můžete nalézt modely určené ke kostýmku či k sukni a halence. Ano, i ženy ve vojenských službách potřebují slušivé elegantní hodinky.

Tyto bílé jsou zajímavé hned na první pohled, mně se zalíbily zajímavým číselníkem s netradičními římskými indexy a zdobením logy Wenger. Vodotěsnost 100 metrů a luminiscence potěšila, jsou velmi příjemným bonusem. Díky bateriovému strojku jsou přesné a spolehlivé. Baterii bude stačit měnit jednou za 3 – 6 let, a když je zakoupíte v prodejně Koscom.cz, budete mít výměnu zcela zdarma. Určitě vás bude zajímat, kolik takové pěkné hodinky stojí. I cena je přitažlivá, stojí necelých 4.700 Kč. Seženete je pod referenčním číslem 01.0521.103.

Tak co, už máte dárek pro svou ženu či přítelkyni? A proč ji nepotěšit třeba krásnými hodinkami Wenger Terragraph?

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Koscom.cz a za rekvizity Penshop.cz.