Dnes bych vám chtěla představit ryze maskulinní hodinky, které se určitě hodí nejen k automobilovému sportu, i když inspiraci rychlými vozy určitě nemohou zapřít. Vyrábí je od minulého roku mladá švýcarská značka Hublot pod jménem Big Bang Carbon 44 mm.

Z názvu lze snadno odvodit vzhled hodinek, průměr, použitý materiál a barvu. Jako vždy začnu pouzdrem.

Mohutné pouzdro o průměru 44 milimetrů a vysoké 14,5 mm se skládá ze tří částí, které jsou vyrobené z netradičních materiálů. Luneta je z kompozitu plněného tkanými uhlíkovými vlákny, z něj se vyrábí také například monokoky závodních aut. S pouzdrem ji spojuje šest typických titanových H šroubků zodolněných černou PVD vrstvou. Střední část pouzdra s charakteristickými „oušky“ tvoří nenápadná černá směs syntetických pryskyřic. Dýnko se safírovým průhledem je také karbonové a připevněné PVD černěnými šroubky. Hodinky mají standardní vodotěsnost 100 metrů.

Ploché sklíčko je samozřejmě odolné safírové s vnitřní antireflexní vrstvou pro zamezení nežádoucích odlesků. Chrání strukturovaný karbonový číselník, který oživují bâton indexy pokryté rutheniem a bílou luminiscenční barvou. Zanořené subčíselníky chronografu se nachází na pozici 3 (30 minutový čítač) a na pozici 6 (12 hodinový čítač). Pozici 9 obsadila mimostředná vteřinovka. Na pozici 4:30 najdeme datumovku s černým datovým kotoučem a bílým tiskem. Saténově kartáčované bâton ručky s vrstvou ruthenia jsou částečně skeletonizované a také jsou zvýrazněné luminiscenční barvou. Centrální vteřinová ručka chronografu má na konci typické logo značky Hublot.

Čas odtikává mechanický in-house kalibr s označením HUB 4104, kterému energii dodává černěný prořezávaný rotor. Skládá se z 225 součástek, ke kterým je třeba ještě přičíst 27 ložiskových kamenů. Setrvačka kmitá frekvencí 4 Hz (28.800 A/h), rezerva chodu činí přibližně 42 hodin. Kromě času, kalibr zobrazuje aktuální datum a rovněž je vybaven komplikací chronograf.

Hodinky se dodávají na gumovém pásku s typickým pevným upevněním k pouzdru šroubky podobnými těm, které drží lunetu. Spojení obou konců zajišťuje překlápěcí titanová spona, také s černou PVD úpravou.

Hodinky koupíte přibližně za € 13.000 EUR pod referenčním číslem 301.QX.1724.RX. Já si myslím, že je to perfektní sportovní chronograf!

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Hublot

Jestli se vám hodinky líbily, nezapomeňte nám dát, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.