Čisté linie a perfektně vyvážené proporce a to nejen v číselníku. Najdeme zde dvě klasické komplikace – rezerva nátahu a ukazatel data, jsou elegantně spojeny v tomto modelu od Jaeger-LeCoultre, který je následníkem řady Master Réserve De Marche.

zdroj: Jaeger-LeCoultre

V tradičně a velice klasicky působícím pouzdře z 18 karátového růžového zlata bije srdce in-house kalibru 938 složeného z 273 částí. Pouzdro je široké 39 mm a vysoké 9,85 mm. Kalibr je samonatahovací s rezervou až 43 hodin.

Číselník s minutovou škálou je v béžové barvě, krytý safírovým sklíčkem. Hodinová i minutová ručička jsou v barvě zlata. Ukazatele data, vteřin a rezervy nátahu mají ručky v barvě královské modři. Ukazatele jsou naprosto perfektně čitelné, komplikace pro zobrazení data je v současnosti jednou z nejelegantnějších – vypadá jako další subčíselník.

Číselník i dýnko jsou kryty safírovým sklíčkem. Skrz dýnko je vidět kalibr, na němž je vyražen počet ložiskových kamenů, tedy 41. Drobná korunka nese plasticky vyvedený znak Jaeger-LeCoultre. Hodinky odolají vodnímu sloupci do výše 50 m. Hodinky na ruce drží černý řemen z aligátoří kůže.

Hodinky jsou dostupné ve dvou verzích – krom zlaté verze s béžovým číselníkem je k dispozici i verze s nerezovým pouzdrem a stříbřeným číselníkem.

zdroj: Jaeger-LeCoultre

Zajímavostí je, že hodinky jsou testovány 1.000 hodin, než jsou předány do prodeje. Jak by se vám líbily na ruce?

Autor textu: TomS

Autor fotografií: Jaeger-LeCoultre