Naprosto romantický výtvor. Nyní je možné obejmout a obdivovat legendu starých časů – kapesní hodinky. Jejich rafinovaný tvar, smysl pro tajemno, když na nich spočinou všechny oči a ony pomalu vyklouznou z kapsy saka nebo hlubin vesty.

zdroj: Jaquet Droz

Kapesní hodinky jsou legendou přetrvávající stoletími. Jaquet Droz je nyní přináší zpět na výsluní.

Jde o hodinky, jejichž srdcem je in-house kalibr Jaquet Droz 2615 s ručním nátahem a rezervou chodu 40 hodin. Chrání jej klasické kulaté pouzdro o průměru 50 mm, vyrobené z 18 karátového zlata, propůjčující zvláštně noblesní luxusní dojem.

Na dýnku je ručně ryté sériové číslo, signatura Jaquet Droz a netradičně částečný průhled na kalibr.

zdroj: Jaquet Droz

V provedení číselníku se výrobce hodinek lehce odchýlil od tradičního designu kapesních hodinek, ale toto rozložení je pro značku Jaquet Droz charakteristické. Můžete si všimnout dvou subčíselníků – jeden, menší, pro hodiny a minuty s římskými číslicemi. Druhý, větší, pro vteřiny s číslicemi arabskými. Zajímavě působí jejich průnik, kde i pro hodiny jsou číslice arabské. Na rozdíl od klasických historických kapesních hodinek nemá safírové sklíčko odklápěcí plášť.

Ručičky z 18 karátového zlata dobře kontrastují s bílým pozadím a černými číslicemi.

Důležitou součástí každých kapesních hodinek je i šatlén. Zde je, stejně jako pouzdro, tvořen 18 karátovým zlatem.

Pro ty, kdo milují klasický zlatý vzhled, jsou tyto hodinky přímo určené. Vezměte si svůj nejlepší oblek a na každé společenské události ještě zvýšíte svoje renomé.

zdroj: Jaquet Droz

O vhodnosti kapesních hodinek můžete samozřejmě pochybovat. Nelze však pochybovat o jejich místě v historii. Reprezentují tradici i pokrok, kterého hodinářství dosáhlo. Samozřejmě, byla jiná doba a jiné myšlenky. Nikdo nemůže vědět, jestli se kapesní hodinky vrátí, nebo ne, ale ve své době skutečně vládly hodinářskému průmyslu. A tyhle se opravdu moc povedly!

Autor textu: TomS

Autor fotografií: Jaquet Droz