Že značka Girard-Perregaux umí nádherné hodinky pro dámy, jsme se mohli už několikrát přesvědčit. Dnešní aktualita se bude týkat také dámských hodinek Girard-Perregaux 1966 Lady, jsou také osázené diamanty a jsou jako obvykle luxusní.

zdroj: Girard-Perregaux

Vyrábějí se ve dvou variantách, jedna s pouzdrem, indexy a sponou z růžového zlata, druhá z bílého zlata. Parametry mají ale stejné.

Průměr pouzdra je 30 milimetrů, úzká luneta, číselník a nožky jsou osázené 80 diamanty o celkové váze 0,73 karátu. Konečná úprava pouzdra je leštěním a saténovým kartáčováním, střídání ploch umocňuje zářivý vzhled. Drobná zlatá korunka nese plastické logo G-P.

Bílý číselník zdobený paprskovým guilloché připomíná mořské vlny a hodinky působí větším dojmem. Zdobnost číselníku zdůrazňují drobné diamanty na místech hodinových indexů, řada je přerušena pouze na pozici „6“ a „12“, kde najdeme zlaté římské indexy.

Listovité ručky ukazují ubíhající minuty a hodiny, čas, který zbývá do důležité schůzky. Číselník chrání safírové sklíčko s antireflexem.

zdroj: Girard-Perregaux

Safírovým průhledem ve zlatém dýnku můžeme pozorovat manufakturní strojek GP03200-0005. Mechanický kalibr má automatický nátah závažím, průměr 10 ½ pařížských linek, 26 ložiskových rubínů, frekvenci setrvačky 4 Hz (28 800 kmitů za hodinu) a rezervu chodu minimálně 42 hodin.

Bílou variantu připne k ruce černý lakovaný řemen z teletiny s jazýčkovou sponou z bílého zlata. Růžové hodinky spíná bílý lakovaný řemen z teletiny a jazýčková spona z růžového zlata.

Obě verze jsou odolné vůči vodě do 30 metrů.

zdroj: Girard-Perregaux

Mně osobně se více líbí hodinky z bílého zlata, snad je to dané mou slabostí pro světlé hodinky. Cena zatím nebyla stanovena, ale předpokládám, že se bude pohybovat kolem 500 000 CZK.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Girard-Perregaux