Řada Girard-Perregaux Cat’s Eye je na světě od roku 2004, nyní do ní přibyla novinka – Girard-Perregaux Cat’s Eye Jewelry. Něžné oválné hodinky posázené diamanty dodají štíhlému dámskému zápěstí lesk.

zdroj: Girard-Perregaux

Oválné pouzdro z bílého zlata o rozměrech 38,63 x 33,63 milimetru krášlí 150 diamantů s celkovou váhou 14,52 karátu. Do tenké lunety je vsazeno safírové sklíčko s antireflexem. Korunka z bílého zlata je zdobená cabochonem z diamantu s řezem „rose“, který váží 0,14 karátu. Číselník tvoří 102 diamantů vážících dohromady 6,6 karátů, který tvoří soustředné ovály uprostřed s vteřinovou ručkou na pozici „9“. Diamanty na číselníku jsou kladeny tak, aby vynikla jejich krása a lesk. Každý kámen je tak řezán jeden po druhém a tak zasazován do zlatého lůžka. Centrální hodinová a minutová ručka a mimostředná vteřinová ručka jsou vyrobené z bílého zlata. Ručně ryté dýnko má průhled ze safírového sklíčka. Hodinky jsou voděodolné jen do 3 ATM. Saténový pásek je ukončen sponou z bílého zlata osazenou 13 diamanty bagetového řezu o váze 0,67 karátu.

zdroj: Girard-Perregaux

Život jim dodává mechanický in-house strojek s automatickým nátahem GP03300-0072, s funkcemi hodiny, minuty, vteřiny. Má rezervu nátahu minimálně 46 hodin, frekvenci 4 Hz a 27 ložiskových kamenů.

zdroj: Girard Perregaux

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Girard-Perregaux.ch