Franck Muller – Vanguard Ref. V45SCDT – aktualita

Kdo zná modely od Franck Muller, určitě nebude dnešní aktualitou překvapen. Tato značka se nachází na hodinkách avantgardních tvarů, na hodinkách s nejvíce komplikacemi na světě, ale překvapivě i na hodinkách relativně decentních.

Hodinky Vanguard mezi ty decentní rozhodně nepatří. Na první pohled zaujmou svými rozměry a tvarem. Široké je 44 mm, dlouhé 53,7 mm a vysoké 12,8 mm. Tvar přesně popsat nedokáži, ale ten vidíte na fotkách. Je typickým právě pro hodinky Franck Muller (mimochodem, jak vzniká takovéto pouzdro, můžete vidět třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=Sak4mSBABmw ). Vyrobeno může být z titanu nebo červeného zlata.

Skrz prohnuté sklíčko vidíme agresivně a dynamicky působící číselník. Hodinové indexy lze popsat pouze slovem VÝRAZNÉ, plasticky vystupující z černého pozadí. Uspořádány jsou kolem středového kruhu rámujícího nápisy Franck Miller, Geneve a Vanguard. Kolem číselníku nalezneme naznačení kompasu – jedná se však pouze o dekoraci, nikoliv další komplikaci. Když už je řeč o komplikacích Vanguard je maximálně jednoduchý – klasicky tři ručky pro zobrazení času, hodinová a minutová jsou částečně skeletonizované s vrstvičkou Super-LumiNova, vteřinovka je šípovitého tvaru s červeným hrotem. Na pozici šest nalezneme datumovku a toť vše.

Hodinky se seřizují pomocí výrazné drážkované korunky na pravé straně pouzdra. Stejná korunka může být využita i k nátahu jinak automatického kalibru FM 0800, jež poskytuje rezervu nátahu až 42 hodin.

Řemen je vyroben z krokodýlí kůže s červeným prošíváním. Místo klasických /teď nevím jak se ty tyčky jmenujou/ jsou zde využity dva skryté šroubky, což ještě zvýrazňuje hladké, oblé tvary těchto hodinek.

Rozhodně se těším na zveřejnění dalších detailů. A vy?

Autor textu: TomS

Zdroj fotografií:

Jestli se vám hodinky líbily, nezapomeňte nám dát, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.

http://www.franckmuller.com/en/news/the-new-vanguard-collection-unveiled-at-wphh-2014/