Dnes bych vám chtěla ukázat horkou novinku z dílen Girard-Perregaux – hodinky s bi-axiálním tourbillonem.

zdroj: Girard-Perregaux

Pouzdro je z titanu černěného DLC, mají průměr 45 mm a výšku 18,5 mm. Sklíčko i průhled v dýnku jsou vyrobené ze syntetického safíru. Dýnko je přišroubované šesti šroubky. Pouzdro je voděodolné do 3 bar. Jsou osazené černým řemenem z aligátora a skládací sponou.

zdroj: Girard-Perregaux

Nejzajímavější částí hodinek je jejich strojek – in-house GPE0201, je mechanický s manuálním nátahem korunkou. Strojek má průměr 15 a 1/3 lignes, frekvenci 3 Hz (21.600 A/h), rezervu nátahu maximálně 72 hodin a 28 syntetických ložiskových rubínů. Bi-axiální tourbillon kombinuje dvě soustředné klece – vnitřní a vnější klec. Tento technichnologický celek kompenzuje vliv zemské gravitace na strojek. Vnitřní klec se kolem své osy otočí jednou za 45 vteřin, vnější klec dokončí otáčku za jednu minutu a 15 vteřin. Plné otočení tourbillonu je dokončeno za 3 minuty a 45 vteřin. Tento balet drobných součástek nabízí úžasnou podívanou a přináší maximální přesnost. Obě klece váží pouhých 0,8 gramů a skládají se ze 113 dílů.

zdroj: Girard-Perregaux

Jak se vám tyto výjimečné hodinky líbí? Asi vás zajímá aspoň přibližná cena, že? Ano, nebude nejnižší, hodinky se vyrábí v limitované edici 8 kusů. Upřímně řečeno, všechny asi skončí v trezoru jako velmi dobrá investice. A ještě cena: 485.000 USD.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Girard-Perregaux