Možná se pamatujete na moc pěkné hodinky z kolekce značky Oris – Oris Artelier Small Second Pointer Day? Šlo o hodinky vhodné hlavně pro formální příležitosti, jejich číselník byl zajímavý komplikací „Pointer Day“ – tedy ukazatelem dne v týdnu. A variantu tohoto modelu vystavěnou na překonstruovaném kalibru Selita SW 220 byla představena nedávno.

ztroj: oris.ch

Změny jsou vlastně jen kosmetické úpravy číselníku, přehled dnů v týdnu nyní najdeme ne po obvodu číselníku, ale více ke středu a rovněž datová apertura se přesunula z pozice „3“ na „6“. Myslím, že toto umístění lépe navazuje na logo značky a hodinky se mi tak líbí snad ještě trochu víc.

Ostatní údaje zůstaly stejné, tak jen krátce – průměr pouzdra 44 mm bez korunky, tloušťka pouzdra 11,5 mm, rozteč nožek 23 mm, vodotěsnost 50 metrů vodního sloupce, safírové sklíčko nad stříbrným číselníkem s guilloché i v dýnku, kde otvírá průhled na červeně zdobený rotor kalibru. Na ručkách najdete i luminiscenci (Superluminova C3).

Parametrů kalibru Oris 745 také jen ve zkratce – 28 ložiskových kamenů, frekvence 4 Hz (28.800 A/h), rezerva nátahu 38 hodin, automatické natahování, zobrazení času, dne v týdnu a data. I zde je drobná změna, kalibr Oris 645, který vychází z úspěšného ETA 2836-2 byl prostě nahrazen obdobným kalibrem značky Selita.

Jak se vám tato změna líbí? Pokud vás tyto hodinky zaujaly, jejich referenční číslo je 01 745 7666 4051-07 5 23 70FC, plánovaná cena je okolo 1.750 EUR a můžete je mít s koženým řemenem (šířka 23 mm) nebo s ocelovým zdobným tahem.

zdroj: oris.ch

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: www.oris.ch