S hodinkami pro piloty Archimede jste se na našich stránkách již několikrát setkali. V současné době přichází verze s rudým číselníkem, který doplňují bílé indexy a černé ručky s bílou luminiscenční výplní.

zdroj: Archimede

Základní technické parametry Archimede Pilot 42 už určitě znáte, takže si je připomeneme jen letmo. Kulaté kartáčované nerezové pouzdro má průměr 42 mm a výšku jen 9,9 mm. Sklíčko je vyrobené ze syntetického nepoškrabatelného safíru. Výrazná diamantová korunka má hrubé rýhování, aby s ní piloti v rukavicích mohli dobře manipulovat. Šroubovací dýnko má minerální průhled na švýcarský mechanický strojek s automatickým nátahem ETA 2824-2. Strojek má funkce vteřiny, minuty, hodiny a datum (na pozici „4:30“). Pouzdro je vodotěsné do 50 metrů vodního sloupce. Archimede Pilot 42 Red můžete mít buď s nerezovým pouzdrem nebo s černěným PVD. Pilotní řemen s bílým prošitím a typickým nýtem jim velmi sluší.

zdroj: Archimede

Sbírka variant Archimede Pilot 42 se rozrůstá o další zajímavé hodinky. Výrazná červeň číselníku v protikladu s luminiscenčními indexy a ručkami zaručuje skvělou čitelnost takřka za jakýchkoli světlených podmínek. Datová apertura s bílým věncem je malá a nenápadná, splňuje svůj účel informovat o datu, ale barevně neruší. S Pilot 42 Red vzbudíte pozornost v každé společnosti!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Archimede