V Basileji značka Bell & Ross mimo jiné představila dva modely řady BR 03 označené jako Golden Heritage. Jeden bez chronografu – BR 03-92, druhý s chronografem – BR 03-94. Dnes vám je představím.

Mají jednotnou velikost hranatého nerezového kartáčovaného pouzdra – 42 mm × 42 mm s typickými čtyřmi šroubky v rozích, vodotěsnost 100 metrů, hnědou barvu číselníku, pozlacené indexy a zlaté ručky. Na pozici 4:30 najdeme kulatou datumovku, číslice na hnědém datovém disku mají světlou barvu jako ostatní indexy. Safírové sklíčko je opatřené vrstvou antireflexu. Nožky svírají světle hnědý řemen z teletiny, s bílým prošitím a vyraženým logem značky. Je podšitý černou syntetickou tkaninou. Ukončuje ho signovaná kartáčovaná nerezová jazýčková spona.

Tím výčet společných vlastností končí.

Model BR 03-92 Golden Heritage je osazený švýcarským mechanickým strojkem s automatickým nátahem Sellita SW300-1 (ekvivalent ETA 2892, průměr 11½ pařížských linek, 25 kamenů, frekvence setrvačky 28.800 kmitů/h (4 Hz), rezerva chodu 42 hodin) s funkcemi hodiny, minuty, vteřiny, datum.

Hodinky BR 03-94 Golden Heritage mají v pouzdře vsazený švýcarský chronografický mechanický strojek s automatickým nátahem ETA 2894-2 (produkce SWATCH, vychází z ETA 2892, 37 kamenů, frekvence setrvačky 4 Hz, rezerva chodu 47 hodin). Jeho funkce jsou hodiny, minuty, vteřiny, datum, chronograf. Jeden subčíselník sčítá 30 minut, druhý zobrazí vteřinovou ručku.

Pokud máte rádi letecké hodinky Bell & Ross a dáváte přednost spíše střízlivému vzhledu, pak máte na výběr ze dvou zajímavých modelů. Zlato díky hnědému číselníku neruší a nevyčnívá, takže bych si s chutí jedny pořídila. Samozřejmě ty bez chronografu. BR 03-92 si můžete předobjednat za cca $4.500 USD, verzi s chronografem za cca $6.000 USD.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Bell & Ross

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.