Milovníkům plnicích per, a vlastně obecně psacího náčiní, není jméno Visconti ničím neznámým. Nyní, k 25. výročí značky, přichází na hodinkový trh se svou kolekcí náramkových časoměrných přístrojů. Existují dvě řady – „Up to date“ s velkou datovou aperturou a „GMT“ s druhou časovou zónou. Každá řada je dostupná ve třech variantách – Elegance, Image a Sport. Varianty se liší designem, použitým materiálem (nerezová ocel nebo titan), konečnou úpravou pouzdra a PVD. Každá varianta je individuálně číslovaná a bude vyrobeno pouze omezené množství jen 250 kusů od každé.

Hodinky nám předváděl sám jejich autor, mimochodem je autorem i některých designů hodinek Officine Panerai. Společně jsme si dlouze povídali o vzniku a vlastnostech hodinek značky Visconti. Napětím jsme ani nedýchali.

Na podložce jsme si mohli zblízka prohlédnout všech šest variant. A nejen prohlédnout, hodinky jsme si mohli potěžkat a pod lupou obdivovat úžasné, k dokonalosti dotažené, detaily.

Zcela vlevo uvidíte krémovou variantu (Image) řady „Up to date“, vedle bílou variantu (Elegance) stejné řady, třetí zleva je bílá varianta (Elegance) řady „GMT“ a poslední je černá varianta (Sport) stejné řady „GMT“.

Nyní už je od sebe jednoduše poznáte a můžeme si tak o jednotlivých variantách říci trochu více.

Hodinky s krémovým číselníkem patří k variantě Image. Pouzdro je vyrobené z nerezové oceli, signované můstky prodlužující nožky – vždy ve tvaru typického klipsu per Visconti, korunka a luneta mají navíc potah hnědé PVD. Povšimněte si gravírovaných indexů na můstcích, které jsou jimi na číselníku zakryté. Průměr pouzdra je 42 mm bez korunky, 47 mm s korunkou, výška 15,2 mm. Konečná úprava je saténovým kartáčováním. V lunetě a průhledu dýnka je zasazené ploché safírové sklo. Pouzdro je odolné do 10 ATM. Korunka je signovaná logem Visconti. V hodinkách je osazený švýcarský mechanický strojek Soprod SOP 9351/A10-2, s 25 kameny, Glucydur setrvačkou, frekvencí 28800 A/h. Strojek je seřízen ve čtyřech polohách. Rezerva chodu je přibližně 42 hodin. Kožený hnědý řemen je ručně šitý, odolný vůči vodě, a je ukončen saténově kartáčovanou exkluzívní Visconti sponou z nerezové oceli a hnědým PVD. Řemen je velice jednoduché vyměnit, postačí speciální nástroj, který k hodinkám dostanete. Pan hodinář nám rád názorně ukázal, jak jednoduše se mění řemen.

Varianta „Up to date“ má na pozici 6 velkou datovou apertura se sedmi dny, aktuální je uprostřed zvýrazněný okénkem. Na číselníku nechybí černě vytištěné logo. Ručky jsou vyplněné luminiscenční barvou. Zajímavostí jsou ručky a jejich špičky, které připomínají hrot plnicího pera. Plastická loga vytvořená technologií guilloché najdeme i na číselníku. Hodinové indexy mají zvýraznění luminiscenční barvou.

Varianta „GMT“ má na pozici 6 subčíselník s druhou časovou zónou. Na pozici 12 se nachází datová apertura. Najdeme zde také indikátor AM/PM. Logo Visconti je vytištěno bíle, ručky jsou skeletonizované. Na špičce mají luminiscenční barvu.

Safírový průhled v dýnku nabízí pohled na zdobený strojek. Všimněte si loga Visconti vyřezaného v rotoru.

 

Kibi si nenechal ujít příležitost vzít si hodinky na ruku. Poznáte, jakou variantu měl?

Černé PVD charakterizuje variantu Sport. S ostatními variantami mají společný materiál pouzdra, velikost a konečnou úpravu. I zbylé vlastnosti se shodují s řadou „Up to date“ a „GMT“.

Řada „Up to date“ má číselník matně černý, indexy jasně červené zvýrazněné červenou luminiscenční barvou. Červené jsou také špičky ruček a centrální vteřinová ručka. Červený motiv najdeme na kroužku v lunetě a prošití černého řemenu.

Řada „GMT“ má signované můstky z titanu bez PVD, číselník je částečně skeletonizovaný, takže jsou vidět okraje strojku. Ručky jsou kovové skeletonizované, s luminiscenční barvou na špičkách. Opět nechybí indikátor AM/PM na pozici 8 a big date na pozici 12. Na pozici 6 se nachází subčíselník s druhou časovou zónou. Černý kožený řemen s mikroperforací je ručně šitý a odolný vůči vodě. Spíná ho PVD černěná signovaná spona.

Stříbrný číselník je typický pro variantu Elegance. I zde jsou parametry strojku a pouzdra stejné. Přiblížíme si variantu „Up to date“ a „GMT“.

Na fotografii je varianta „GMT“ s pouzdrem z nerezové oceli s konečnou úpravou saténovým kartáčováním, luneta je leštěná. Číselník je zdobený guilloché ve tvaru slunečních paprsků vycházejících ze středu. Na číselníku se nachází prvky typické pro variantu „GMT“. Černý, ručně šitý řemen je vyrobený z kůže aligátora.

Na fotografii třetí zleva uvidíte variantu „Up to date“ řady Elegance.

Ta má stříbrný číselník zdobený côtes droites, pouzdro z nerezové oceli a také černý řemen z aligátora.

Byli jsme mezi prvními, kdo si mohl tyto skvělé novinky v Basileji prohlédnout a naživo vyfotografovat. Pevně věřím, že všech šest hodinek brzy uvidíme v našem ateliéru a přineseme vám detailní fotografie společně s recenzemi. Hodinky se budou prodávat výhradně v Penshop.cz – podařilo se získat dvě celé sady!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.