Nedávno jsem vás informovala o nové kolekci Fortis F-43 Flieger a špičkovém modelu Fortis F-43 Flieger Chronograph Alarm GMT. Dnes se na něj podíváme trochu blíže.

zdroj: Fortis

Kombinace automatického chronografu s komplikací mechanického alarmu představovala výzvu pro vývojáře Fortis. První hodinky Fortis s touto kombinací spatřily světlo světa už v roce 1998. U příležitosti stého výročí založení Fortis vznikl rozšířený C.O.S.C. certifikovaný kalibr Fortis Chronograph Alarm GMT pod názvem F-2012. Jedná se o úžasné dílo skládající se z víc než 500 součástek! Pojďme se pokochat jeho funkcemi.

zdroj: Fortis

Strojek umožňuje nastavení dvou indikátorů rezervy nátahu – jeden pro strojek (pozice 5), druhý pro alarm (pozice 7). Korunka na pozici 10 nastavuje druhou časovou zónu, která je pak zobrazena v apertuře na pozici 12. Barevná apertura na pozici 2 ukazuje dopoledne/odpoledne. Na pozici 3 najdeme datové okénko. Velká krása!

zdroj: Fortis

Fortis F-43 Flieger Chronograph Alarm GMT jsou nádherný kus precizní švýcarské práce. Nezbývá mi než se těšit a doufat, že se aspoň jediný kousek dostane do Koscomu a my budeme mít možnost si je zapůjčit a pro vás vyfotografovat.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Fortis