Připomínají mi doby, kdy svět byl tak nějak pomalejší, muži se holili břitvou a místo „plnoštíhlý“ se říkalo „blahobytný“, svět našich otců, dědů, možná i pradědů. To vše mi připomínají tyto krásné hodinky z produkce menšího anglického výrobce.

Značka RLT Watch Co. není moc známá a v nabídce nemá v součané době ani moc hodinek. Ale některé jejich hodinky jsou přinejmenším zajímavé. Třeba moje jednoručky 13v2.

Typ RLT30 vám zkusím představit dnes.

Určením se jedná spíš o „oblekovky“, tedy většinou subtilnější a zdobnější hodinky. Ale malé vlastně nejsou, průměr pouzdra bez korunky je 44 mm. Luneta je ale poměrně silná, na ruce jsou „akorát“. Pouzdro z nerezové oceli je zajímavě zdobené, moc se mi líbí jeho tvar a zpracování, hlavně nožky, řemínek má šířku 22 mm.

Korunka je dokulata, není šroubovací a proporčně se k pouzdru náramně hodí. Není sice šroubovací, ale i tak těsnění garantuje vodotěsnost 5 ATM.

 

Plastický bílý číselník má moc hezky udělané zdobení – guilloché a pěkné plastické indexy. Vteřinový subciferník na pozici „9“ má natištěny po pěti vteřinách číselné indexy.

Ocelová hodinová a minutová ručka připomínají slavnou značku Breguet a její tradiční logo.

Sklíčko i průhled na šroubovacím dýnku budou pravděpodobně z minerálního skla, průhled odhaluje pohled na nezdobený švýcarský strojek ETA Unitas 6497 s ručním nátahem. Přesnost je, podle majitele, dostačující, několik vteřin denně, rezerva nátahu je někde kolem 54 hodin.

Potřebujete neobvyklé (a celkem laciné) oblekovky s ručním nátahem? Nebo trochu nostalgické casual hodinky? Tak proč nezkusit třeba značku RLT Watch Co.?

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album větších fotografií.

Za zapůjčení děkuji ‚Lusmírovi‘! 🙂