Omega již od roku 1995 podporuje odvážné jachtaře klubu Emirates Team New Zealand (ETNZ). Hodinkami Omega Seamaster Diver ETNZ Limited Edition slaví odhodlání týmu získat největší jachtařskou trofej – vyhrát America’s Cup, který se koná letos v San Franciscu.

Robustní nerezové pouzdro o průměru 44 milimetrů má konečnou úpravu leštěním a kartáčováním. Vložka jednostranně otočné potápěčské lunety je vyrobená z matné černé keramiky a nechybí ani typický trojúhelník s luminiscenčním bodem na pozici 12. Héliový ventil umožňuje héliu uniknout z pouzdra hodinek při potápění do maximální hloubky 1000 stop /300 metrů. Šroubovací korunku chrání výstupky pouzdra, šroubovací do pouzdra jsou také obě tlačítka chronografu. Líbí se mi profilování krátkých silných nožek.

Safírové sklíčko s oboustranným antireflexem chrání matný černý číselník ohraničený rudou vteřinovou škálou. Plastické kovové hodinové indexy jsou vyplněné luminiscenční barvou (SuperLuminova). Na pozici 3 se nachází subčíselník s 30 minutovým čítačem chronografu a rudou ručkou s luminiscencí. Orámování nese škálu s pětiminutovým odpočítáváním do začátku regaty. Pozice 6 je věnována 12 hodinovému čítači chronografu, také s rudou ručkou a luminiscencí. V subčíselníku se ukrývá malá datová apertura s černým věncem a bílým tiskem. Na pozici 9 se nachází mimostředná vteřinovka s bílou ručkou vyplněnou luminiscencí. I skeletonizovaná hodinová a minutová ručka mají luminiscenční konce. Nechybí ani v kulatém terčíku na konci rudé centrální vteřinové ručky. Můžete si tedy být jistí, že čas výborně odečtete i za tmy.

Hodinky pohání in-house automatický chronografický Co-Axial calibre 3330, který má křemíkový Si14 vlásek, sloupkové kolo, 31 ložiskových kamenů, frekvenci setrvačky 4 Hz, ochranu proti nárazu Nivachoc a rezervu chodu 52 hodin. Je certifikován C.O.S.C. pro garanci přesnosti chodu.

Do pouzdra zašroubované dýnko je bohatě zdobené gravírováním, v centru se nachází ryté logo ENTZ. Najdeme zde také pořadové číslo kusu a text „CHALLENGER FOR THE 34TH AMERICA’S CUP“.

Koupíte je na černém gumovém řemínku nebo na nerezovém tahu (bracelet) s neoprenovou extenzí.

Dlouholetá spolupráce s jachtaři dala vzniknout neobyčejným hodinkám, které na své zápěstí s chutí navlékne nejen nadšený potápěč, ale také nebojácný námořník. Bude vyrobeno pouze 2.013 kusů a cena se pohybuje kolem $7.000 USD.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Omega

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!