Výjimečné pouzdro pro vyjímečný stroj. Výkon. Preciznost. Elegance. Chronomat 41 se svým in-house strojkem Breitling 01 a nádherným dojmem na zápěstí se ukázal jako produkt par excellence – je doslova ztělesněním ducha Breitlingu.

zdroj: Breitling

Ten nyní nabízí svůj hvězdný model ve 2.000 kusové limitované edici, která více než kdy jindy osloví milovníky originálních vzorů. Sportovní vzhled je zvýrazněn černým číselníkem s červenou vteřinovou ručkou a červenými ručkami subčíselníků.

Dojem z originálních a velkorysých linií ocelového pouzdra umocňuje jeho leštěný povrch. Stejně je opracována i jednostranně otočná luneta s gravírovanou minutovou škálou a také ocelový tah (bracelet). V dýnku je safírový průhled, který umožňuje pohled na detaily in-house kalibru firmy Breitling B01.

Pouzdro měří v průměru 41 mm, na výšku 15,4 mm. Korunka je šroubovací do pouzdra a je opatřena dvěma O kroužky. Mechanický strojek s automatickým nátahem má 47 ložiskových kamenů, rezervu nátahu je až 70 hodin, frekvenci má 4 Hz (28.800 A/h) a funkce vteřiny, minuty, hodiny, datum a chronograf. Pouzdro hodinek bez tahu váží 110 gramů.

Chronomat 41 Limited jsou vodotěsné do 200 metrů vodního sloupce a samozřejmě s certifikovanou přesností COSC, jako ostatně všechny modely značky Breitling.

zdroj: Breitling

Jde o silný, jedinečný a typický design v kombinaci se všemi výkony očekávanými od „nástroje profesionálů“. Lze očekávat, že „staromilci“ budou na současném designu hledat odchylky od tradičního designu značky, ale mně se docela líbí.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Breitling