Hodinky Raymond Weil jsme již fotografovali a také o nich psali. Ty dnešní jsou ale naprosto odlišné. Jednak je to model vhodný spíše k obleku a také se nějak nemůžu rozhodnout, zda patří na dámskou nebo na pánskou ruku.

Podle různých zdrojů jsou to hodinky pánské, ale ruku na srdce, který současný muž by zvládl 32 mm pouzdro se safírovým cabochonem? Přitom mají ideální výšku pod košili – 5,5 mm. Rozměr lug to lug je 36,5 mm, zkrátka jsou to drobné hodinky. U oblekových časoměřičů nečekejte velkou odolnost vůči vodnímu sloupci a nejinak je na tom i tento – 10 metrů, což je zhruba jen na postříkání při mytí rukou. Pouzdro je elektrolyticky potažené 18 karátovým zlatem a hodinky se datují přibližně do roku 1997.

Čočkovitou pozlacenou korunku zdobí fialový safírový cabochon. Ten je přesně tím důvodem, proč si myslím, že by byly vhodné pro decentní dámu v kostýmku. Přece jen, taková ozdoba se hodí více k ženě – najít ho můžete na několika dámských hodinkách, o kterých jsme psali.

Jasně bílý číselník je jednoduchý a velice přehledný. Najdeme na něm tenké zlaté hodinové indexy, zlaté logo Raymond Weil, na pozici „6“ vnořený subčíselník s mimostřednou vteřinovou ručkou a vteřinovou škálou. Nechybí černě vytištěná značka. Ploché minerální sklíčko je zasazené do lunety zdobené drobnými polokoulemi.

Zlaté ručky mají tvar meče, jsou tenké, ale přesto čitelné. Čas se určuje snadno a rychle.

V hodinkách tiká švýcarský bateriový strojek s 15 ložiskovými rubíny. Počtem kamenů se řadí mezi kvalitnější strojky, avšak takto vysoký počet kamenů by neměl mít vliv na přesnost chodu. V dobách vzniku těchto RW výrobci strojků do módních hodinek kameny přidávali především pro zvýšení image daného modelu.

Ploché dýnko je také pozlacené a nese gravírované informace o hodinkách. Dýnko bývá nejnáchylnější k škrábancům a jiným stopám nošení, tento kus majitel nosil zřejmě opatrně a s láskou. Dýnko je pravděpodobně zacvakávací.

Kožený černý řemen u nožek měří 17 mm. Spojuje ho pozlacené jazýčková spona s plastickým logem Raymond Weil.

O hodinky majitel pečuje, svědčí o tom i originální krabička s polštářkem. Hodinkám samozřejmě péče svědčí, o čemž jste jistě již přesvědčili z fotografií. A můj názor na ně? Myslím, že to jsou krásné hodinky pro ženu, která svůj den tráví v úhledném kostýmku a která má ráda luxusní doplňky. Quartzový strojek zaručuje praktickou bezúdržbovost a minimum seřizování. Čas se odečítá dobře a rychle, malá mimostředná vteřinová ručka je umístěná vhodně, neruší a je spíše ozdobou. Díky přiměřené délce ruček přesně víte, kolik je právě hodin.

Pokud nad nimi uvažujete jako nad dárkem pro dámu svého srdce, asi vás zklamu. Pátrala jsem v hlubinách internetu a jsou vyprodané. Možná budete mít štěstí na nějakém aukčním portálu, pak si připravte přibližně 350 USD.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.