Protřepat, nemíchat. Slova známého hrdiny naznačují, čí kolekci jsme na BaselWorldu navštívili. Kdo hádal, že to byla firma Omega, trefil do černého.

Představovat švýcarskou firmu Omega hodinkovým fandům by bylo nošením sov do Athén. Budu však brát ohled na běžné čtenáře a věnuji drobnou zmínku historii. Firmu Omega založil v roce 1848 Louis Brandt, kterému v té době bylo pouhých 23 let. Přes strasti a potížemi s kvalitou dodávaných součástek se firma dokázala přenést a začala vlastní výrobu kalibrů. První sériově vyráběné strojky Labrador, Gurzelen a poté Omega 1894 firmu dovedly k marketingovému úspěchu. Byly to Omegy Moonwatche, které si vzala NASA v roce 1969 do vesmíru při výpravě na Měsíc. Omega měří čas při olympijských hrách. Od roku 1995 si nikdo nedovede představit Jamese Bonda bez obvyklých „bondovek“. Omegy nosil i J.F.Kennedy, princ William, George Clooney a další známé osobnosti.

I my jsme byli zvědaví, co nového nám tato součást koncernu Swatch v Basileji představí. A stálo to za to.

Známá tvář Nicole Kidman uvedla dámské DeVille Ladymatic. Na výrobu pouzdra vystavených hodinek bylo použité 18-ti karátové červené zlato. Pouzdro má 34 mm, na výšku 11.95 mm. Skrývá inhouse kalibr Co-Axial 8521, automatický s oboustranným nátahem a rezervou nátahu 50 hodin. Dýnko je 4 šrouby a má průhled ze safíru. Plastický číselník je z bílé perleti a je osázený diamanty. Na pozici „3“ najdete nepřehlédnutelné oválné datumové okénko. Hodinovou a minutovou ručku mají také z červeného zlata, pokryté Super-LumiNovou. Číselník je chráněn klenutým safírem s oboustranným antireflexem a ochranou proti poškrábání. Hodinky mají leštěnou šroubovací korunku zdobenou znakem Ω a jsou voděodolné do 100 metrů.

A abychom neměli jednoduché rozhodování, dámě svého srdce můžete pořídit Ladymatic buď z červeného zlata, ze žlutého zlata nebo z nerezové oceli. Ručky jsou z 18ti karátového zlata – červeného nebo žlutého či bílého. A náramek buď z 18ti karátového zlata (červeného nebo žlutého) nebo nerezové oceli nebo kožený řemen z aligátora. Myslím, že každý model bude své majitelce slušet.

Pro pány představila Omega nové Seamastery Planet Ocean. Krásně oranžové. Jsou celkem velké, průměr 45.5 mm a výška 19.15 mm. Uvnitř pouzdra najdeme automatický inhouse strojek Omega Co-Axial 9300, který má oboustranný nátah a 54 kamenů. Rezerva chodu je krásných 60 hodin. Speciální luxusní provedení obsahuje rhodiovaný rotor a můstky a ženevské pruhy. Pouzdro je vyrobeno z nerezové oceli, k ruce ho poutá buď nerezový tah, gumový pásek nebo řemen z aligátora. Upravené je kartáčováním a leštěním. Oranžová luneta je jednostranně otočná s bílou tečkou na pozici „12“ zvýrazněnou Super-LumiNovou se zelenou luminiscencí. Korunka je signovaná Ω, na pozici „10“ najdeme héliový ventil. Černý číselník má indexy vyplněné Super-LumiNovou s modrou luminiscencí a je krytý safírovým sklíčkem s oboustranným antireflexem, které je odolné proti poškrábání. Na pozici „3“ je chronograf, na pozici „6“ datumové okno a na pozici „9“ vteřinová ručka. Ručky jsou pokryté rhodiem. Minutová ručka je zvýrazněná Super-LumiNovou s zelenou luminiscencí. Modrou luminiscenci najdeme na hodinové a vteřinové ručce a čítačích. Dýnko hodinek je kartáčované s vyraženým „Si-14“ a s průhledem ze safírového skla. Voděodolnost mají neuvěřitelných 600 metrů!

Mohli jsme si prohlédnout stopky připomínající, že Omega dodává oficiální časomíru pro olympijské hry.

Ať už zvolíte své náramkové hodinky podle Nicole Kidman nebo podle Jamese Bonda, budete určitě spokojeni.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.