Dnes vám ukážu novinku z dílny švýcarské značky Luminox, kterou představili na letošním BaselWorldu. Hodinky vyrobili na podporu Sea Wolves Unlimited, LLC. Vznikly ve spolupráci se špičkovým potápěčem Scottem Cassellem a část výtěžku z prodeje bude věnována Sea Wolves, aby mohli dále pokračovat ve své práci.

Hodinky mají všechny funkce, které rECOn potápěči považují za nezbytné. A to včetně velkého pouzdra z nerezové oceli 316L s heliovým ventilem o průměru 44 mm, jednosměrné otočné lunety s profesionální potápěčskou škálou – ta má patentovanou západku BLS (Bezel Locking System), ochranu proti samovolnému otáčení lunety, která zároveň slouží jako ochrana korunky. Mají také vodotěsnost 500 metrů a jasný, vysoce kontrastní číselník s LLT (Luminox Light Technology), která používá trubičky s vnitřní vrstvou luminiscenční barvy naplněné tritiem H3. Je tak zaručená svítivost až 25 let a to i v největších hloubkách. Safírové sklíčko s antireflexem nad číselníkem je speciálně zesílené.

Na číselníku také najdeme velké barevné logo Luminox a logo Sea Wolves. Pouzdro je černěné PVD, speciálně zesílené dýnko zdobí rytina Cassellovy ponorky. Integrovaný řemen je vyroben z polyurethanu, má neoprenovou extenzi.

V pouzdře tiká mechanický strojek s automatickým nátahem ETA 2826.

Každé hodinky jsou individuálně číslované a budou v prodeji ve speciálním voděodolném dárkovém boxu, do kterého si potápěč může odložit mobilní telefon, fotoaparát nebo jiné osobní věci.

Co říkáte těmto krásným potápěčským hodinkám? Pokud vás zaujaly, seženete je za cca 44000 CZK.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Luminox a 🙂 kibi

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!