Už víc než 166 let vyrábí značka Ulysse Nardin přesné námořní chronometry. Již čtvrtým rokem je také sponzorem Monaco Yacht Show. Při této příležitosti vznikly nádherné modré hodinky Ulysse Nardin Monaco Limited Edition.

zdroj: Ulysse Nardin

Hodinky měří 45,8 mm v průměru, tmavomodrou barvu nerezovému pouzdru dodává vulkanizací nanesený kaučuk. Voděodolnost pouzdra výrobce udává až do 200 metrů vodního sloupce, jsou tedy vhodné na hluboké potápění s dýchacím přístrojem. Hodinky jsou tak dokonalou kombinací precizního potápěčského nástroje a krásného hodinářského umění. Jsou osazené mechanickým strojkem s automatickým nátahem a rezervou chodu 42 hodin. Číselník a gumový náramek jsou zdobené vlnami. Hodinové indexy, minutová a hodinová ručka mají vrstvu modré luminiscenční barvy, která jim dodává výbornou čitelnost. Na pozici „12“ upoutá indikátor rezervy chodu, na pozici „6“ je to vteřinová ručka a kulatá datová apertura. Safírové sklíčko má oboustranný antireflex. Pohyblivá luneta též zdobená vlnkami je jednostranně otočná. Pro zajištění vysoké vodotěsnosti pouzdra je korunka šroubovací do pouzdra a chrání ji výstupky.

zdroj: Ulysse Nardin

Ulysse Nardin Monaco Limited Edition budou k dispozici v omezeném počtu 100 kusů. Každý kus je individuálně označený gravírováním.

zdroj: Ulysse Nardin

Temně modrou barvu mám moc ráda a se zlatem tvoří zajímavou kombinaci. Hodinky jsou tak nejen vhodným měřičem času, ale také ozdobným šperkem pro muže, který ví, co chce.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Ulysse Nardin