Rok 2013 je pro značku Junghans velmi důležitý. Tento rok totiž patří hodinkám Junghans Meister. Jejich nezaměnitelný design odráží jak minulost, tak současnost značky. Poprvé byly vyrobeny v roce 1930 a dále se modelová řada rozvíjela až do roku 1960. Dnes jsou jasnými představiteli klasických mechanických hodinek manufaktury Junghans. Značka letos v únoru představila nové výjimečné modely této řady, psali jsme o nich zde a zde. V dnešní aktualitě si přiblížíme limitovanou edici unikátních hodinek Junghans Meister Chronometer.

zdroj: Junghans

Jak jsem psala, hodinky měří v průměru 38,4 mm a na výšku 9 mm. Pouzdro je vyrobené z 18 karátového růžového zlata s konečnou úpravou leštěním. Je vodotěsné do 3 ATM. Dýnko s minerálním průhledem na strojek je přišroubováno 5 šroubky. Krémově bílý číselník se zlatými indexy a datovou aperturou kryje konvexní sklíčko Plexiglass potažené vrstvou SICRALAN (technologie SICRALAN MLR UV byla vynalezená pro automobilový průmysl; tato transparentní vrstva dodává zvýšenou odolnost proti poškrábání, zvýšenou odolnost vůči UV a chemickým látkám, a také zintenzívní lesk plexisklového sklíčka). Zlaté ručky nesou úzkou čárku luminiscenční barvy.

Pohyb zabezpečuje mechanický strojek s automatickým nátahem J820.1, který má chronometrický certifikát, Haas vlasové pero, ochranu proti nárazu Incabloc, 25 ložiskových kamenů, frekvence setrvačky 4 Hz (28800 A/h), 13 modřených šroubků, rezervu chodu 42 hodin a je seřizován v pěti polohách. Strojek je zdobený rhodiováním a na rotoru „Côtes de Genève“ – ženevské pruhy.

zdroj: watchuseek.com

Černý řemen je vyrobený z kůže louisianského aligátora (20/18 mm) a spíná ho spona z 18 karátového růžového zlata. Hodinky s ním váží 53 gramů.

zdroj: Junghans

Limitovaná edice bude čítat pouhých 99 kusů a cena byla stanovena na 7950 EUR. Líbí se vám? Nedivím se, představují nádhernou práci hodinářů v Schrambergu.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Junghans a watchuseek.com.

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!