Minule jsem skončil u hodinek firem INVICTA a DOXA, dnes vám ukážu pár fotografií z expozic firem EPOS a ORIS.

I v tomto případě se jedná o tradiční značky s dlouholetou tradicí.

Značka ORIS je známá mimo jiné svými hodinkami pro potápěče a snadno rozpoznatelným designem svých pouzder potápěčských hodinek.

Z nové produkce mne zaujala třeba tato limitovaná edice, vytvořená ve spolupráci se speciálními jednotkami italské armády. Titanové pouzdro 49 mm, kalibr ORIS 667 (základem je automatický švýcarský strojek ETA 2897 s ukazatelem rezervy nátahu), safírové sklíčko.

Ukázka z historické produkce firmy ORIS – ORIS Star z roku 1986, ocelové pouzdro 37 mm s minerálním sklíčkem, mechanický automatický kalibr. Už tuším, kde se vzal soudečkový tvar pouzdra českých Primek Sport II…

Ze současné prodkuce je limitovaná edice (300 kusů) ORIS TT3 Formula Gold Limited Edition z roku 2008. Edice byla vydána ke 30. výročí stáje F1 Williams. Pouzdroje z růžového zlata 42,5 mm, safírové sklíčko, kalibr ETA 7750 s COSC certifikací.

Krásné hodinky firmy EPOS – Emotion z roku 1996, zvláštností na nich je oddělené zobrazení hodin, minut a vteřin – tzv. regulátor. Tento kalibr se vyrábí od roku 1966, má mechanický nátah. Pouzdro je ocelové o průměru 37,5 mm se safírovým sklíčkem.

Podobný regulátorový strojek s nezvyklým zobrazením data mají i další hodinky.

A přístě pár obrázků z vitrín firem Raymond Weil, Revue Thormen, D.I.C. a AEROWATCH.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Fotografie ve větším provedení najdete v zde.