Dnešní novinka se vlastně za novinku moc považovat nedá. Chtěla bych vám ukázat, jaké hodinky také vyráběla značka Invicta – tedy značka, u které jsme zvyklí na mohutné nablýskané modely.

zdroj: carigold.com

Hodinky vznikly jako připomenutí hrdinství amerických pilotů za druhé světové války (WWII). Kartáčované pouzdro v průměru měří 44 mm, luneta je nádherně rýhovaná. Je samozřejmě pevná. Z tmavě hnědého číselníku jasně vystupují arabské číslice a tyčinky hodinových indexů. Minutová škála je vytištěna bíle. Díky své malé velikosti neruší datová apertura s bílým věncem a černým tiskem. Jednoduchý přehledný číselník doplňuje už jen logo Invicta a údaj o vodotěsnosti. Stříbřité ručky jsou vyplněné luminiscenční barvou Tritnite. V hodinkách najdeme kvalitní švýcarský bateriový strojek. Diamantová korunka má výrazné rýhování a je dostatečně velká, aby s ní mohl manipulovat letec v silných rukavicích. Je signovaná – střední částí z křídlatého loga Invicta.

zdroj: carigold.com

Pevné šroubovací dýnko je stejně jako pouzdro vyrobené z nerezové oceli. Je krásně zdobené gravírováním a nese informace o hodinkách. Neméně zajímavou stylovou součástí je kožený řemen s typickými nýty u pouzdra a signovaná jazýčková spona.

zdroj: carigold.com

Sama jsem byla překvapená, jak jednoduché a stylové hodinky umí Invicta vyrobit. Bohužel mám pro zájemce špatnou zprávu – na stránkách Invicta je nenajdete, budete muset využít vyhledávání v hlubinách internetu. Přeji hodně štěstí!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Invicta