Modelová řada Ulysse Nardin Diver Collection vzhledem i parametry míří na zápěstí potápěčů. Přibyla do ní zajímavá novinka – černozlaté Ulysse Nardin Maxi Marine Diver.

Pouzdro z 18 karátového růžového zlata měří v průměru 42,7 mm. Růžová otočná luneta s černou vložkou nese typickou potápěčskou škálu. Na pozici 12 se nachází luminiscenční bod v trojúhelníku. Signovanou korunku chrání výstupky pouzdra, je šroubovací do pouzdra. Hodinky jsou vodotěsné do 200 metrů, takže vody se s nimi bát nemusíte. Já osobně bych si ale takto výjimečné hodinky pod hladinu nebrala. Na boku pouzdra budete mít individuální gravírování.

Černý číselník má vlnkovanou strukturu, kterou narušují plastické zlaté hodinové indexy (zvýrazněné luminiscenční barvou) a rezerva chodu na pozici 12. Na pozici 6 najdeme mimostřednou vteřinovou ručku, uvnitř subčíselníku se nachází kulatá datová apertura s bílým datovým věncem a černým tiskem. Dále je uvnitř letopočet 1846 připomínající rok vzniku značky. Nechybí nezbytné tištěné údaje o hodinkách. Číselník kryje safírové sklíčko s antireflexem.

In-house mechanický strojek s automatickým nátahem UN-26 má průměr 11 ½ pařížských linek a 28 ložiskových rubínů. Strojek prošel chronometrickou certifikací, je tedy velmi přesný. Rezerva chodu je 42 hodin. Rotor je vyrobený z 22 karátového růžového zlata a zdobený strojek můžete pozorovat safírovým průhledem v dýnku.

Tah se skládá ze zlatých a černých keramických dílků a spojuje ho překlápěcí spona. Všimněte si, jak tah ladí s pouzdrem a číselníkem!

Chybí vám tyto černozlaté potápěčské hodinky ve vaší sbírce Ulysse Nardin? Pak rozhodně neváhejte, najdete je pod referenčním číslem 266-33-8C/922. Cena ještě není známá.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Ulysse Nardin

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!