Klasických tenkých oblekových hodinek není nikdy dost. Přesně tohle si zřejmě pomysleli u Girard-Perregaux a vyrobili re-edici Girard-Perregaux 1966 41 mm Sober Elegance.

zdroj: Girard-Perregaux

Mírně zakřivené pouzdro měří na výšku úžasných 10 mm, průměr pouzdra je už v názvu – 41 mm. Až si říkám, jak tenký musí být použitý in-house strojek GP4500!

Hodinky jsou z vyleštěného růžového zlata, nožky krátké a drobné, černý řemen z aligátora navazuje přímo na pouzdro. Opatřen je jazýčkovou sponou také z růžového zlata. Mírně konvexní je také číselník opálové barvy. Jednoduchý vzhled číselníku dotváří zlaté hodinové indexy na pozici „3“, „6“, „9“ a „12“, a natištěné na ostatních pozicích. Nenápadná datová apertura na pozici „3“ má bílý věnec s černým tiskem, použité písmo se ke stylu hodinek velmi hodí. Zlatá hodinová a minutová ručka mají tvar lístku, modrá ocelová centrální vteřinová ručka je klasicky jehlovitá s ozdobným lístkem na konci. Nechybí vytištěné logo, značka, označení nátahu strojku a Swiss Made. Safírové sklíčko je také klenuté a je opatřené vrstvou antireflexního potahu.

Strojek samotný je vyrobený z 188 dílů, má velikost 13 ¼ pařížských linek, frekvenci setrvačky 4 Hz (28.800 kmitů za hodinu), 28 ložiskových kamenů a rezervu chodu minimálně 54 hodin.

 

zdroj: Girard-Perregaux

Hodinky jsou ručně leštěné a vynikající hodinářská práce manufaktury je poznat v každém detailu. Návrat k tradičnímu modelu se velmi povedl a hodinky působí nadčasovým designem. Zakoupíte je pod referenčním číslem 49527-52-131-BK6A třeba v pražském butiku Girard-Perregaux.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Girard-Perregaux

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!