Pátého června se slaví Světový den oceánů. U této příležitosti letos uvedla společnost Girard-Perregaux, partner oslavy v Muzeu moderního umění v New Yorku, své hodinky Girard-Perregaux Sea Hawk Big Blue. O podobných hodinkách z řady Sea Hawk jsme již psali.

zdroj: Girard-Perregaux

Tyto hodinky jsou především mohutným nástrojem pro hlubokomořské potápění, jsou totiž voděodolné do 1.000 metrů vodního sloupce. Jsou připravené pro ta nejextrémnější dobrodružství, která můžete pod vodou zažít. Mají i indikaci rezervy nátahu a také héliový ventil, který je potřeba pro dekompresi hodinek při výstupu z velkých hloubek při saturačním potápění. Pro přehled, jak dlouho jste pod vodou, složí jednostranně otočná luneta. Samozřejmostí je do pouzdra šroubovací korunka a šroubovací dýnko. Nerezové ocelové pouzdro měří v průměru 44 milimetrů, do lunety je zasazeno safírové odolné sklo. Jasně modrý číselník symbolizuje úžasnou modř čistého oceánu a ladí s modrým gumovým řemenem.

zdroj: Girard-Perregaux

Šroubovací dýnko zdobí typický znak pro řadu Sea Hawk. Uvnitř masívního pouzdra tiká mechanický in-house strojek s automatickým nátahem GP033R0, který má rezervu nátahu minimálně 46 hodin, 27 ložiskových kamenů a frekvenci 28.800 kmitů za hodinu (4 Hz).

zdroj: Girard-Perregaux

Pokud vás „Velké Modré“ chytly za srdce, rozbijte kasičku a vyklepte 10.900 USD.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Girard-Perregaux.ch