Před 60 lety se narodily letecké chronografy s logaritmickou stupnicí na vnitřní lunetě – Breitling Navitimer Chronograph. Při této příležitosti přišla na svět limitovaná edice 500 kusů krásně modrých Breitling Navitimer Blue Sky Limited Edition 60th Anniversary.

zdroj: Breitling

Hodinky Navitimer se za dobu své existence staly kultovním modelem letců a leteckých nadšenců. Před příchodem elektronické kalkulačky pomáhala logaritmická stupnice k výpočtům týkajících se vzdušné navigace – výpočet průměrné rychlosti, ujeté vzdálenosti, spotřebu paliva nebo míru stoupání nebo klesání. Elegantní design, jasně rozpoznatelný vzhled, to vše z Navitimer udělalo hodinářskou klasiku.

Limitovaná edice 500 kusů má nebesky modrý číselník, stříbrnou vnitřní lunetu a červenou centrální vteřinovou ručku chronografu. Průhledem v dýnku můžeme obdivovat úžasný in-house strojek Breitling 01, který je považován za nejlepší chronograf s automatickým nátahem. Každé hodinky jsou opatřené pořadovým číslem, gravírovaným na pozici „9“. Hodinky se budou prodávat buď na barvě odpovídajícím řemenu z krokodýla nebo je můžete mít na Navitimer tahu (bracelet) – anebo na vysoce originálním perforovaném tahu Air Racer.

Pokud jste fanouškem Breitling, určitě tyto hodinky nemohou chybět ve vaší sbírce! Anebo ještě raději hodinky Breitling 125th Anniversary Navitimer, o kterých jsme psali nedávno?

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Breitling