Jste profesionální úspěšný golfista, který často cestuje po světě z turnaje na turnaj a někdy se ve všech těch časových zónách už ztrácíte? Nebo byste jím chtěli být? Pak dozajista potřebujete tyto hodinky!

A jak to tak jistě vím? Tyto výjimečné hodinky z dílny věhlasného hodináře totiž zobrazují na sobě nezávisle tři časové zóny. A obsluhuje se to pouze jednou korunkou!

Asi začneme úžasným mechanickým strojkem, který to umí. Je to Franck Muller Caliber 2800 s automatickým nátahem. Byl jsem ve velkém pokušení hodinky otevřít a vyfotografovat strojek, ale pak jsem se přece jen neodvážil.

Ocelové nerezové leštěné pouzdro vám nezrezne na hřišti ani při slabém dešti. A rozměry? Jen 32,4 x 45 mm, takže vám při odpalech na ruce překážet nebudou. Tvar je vůbec zvláštní, hodinky jsou celé trochu prohnuté a kopírují linii zápěstí, včetně safírového sklíčka a lehce prohnutého dýnka. Ujišťuji vás, že je to velmi pohodlné.

Hranatý modrý číselník s výraznými číselnými indexy a překrásnými „barokními“ ručkami má na pozicích „3“ a „9“ subciferníky dvou dalších časových zón. Ručky v nich pak jsou překrásně modřené. A na pozici „6“ pak vidíte ručku zobrazující správný datum (v hlavní časové zóně) a ukazatel měsíční fáze. Celkově na mne pak působí hravým a přitom seriózním dojmem. Možná i překrásně provedenou giloší a perfektním tiskem.

Prohnuté dýnko jsem už zmínil, snad jen doplním, že je krásně kartáčované s gravírovanými nápisy a na místě ho drží čtveřice šroubků.

Hodinky k vám poutá modrý kožený řemínek z opravdového aligátora se signovanou trnovou nerezovou sponou.

K pouzdru ho pak upevňují šroubovací stěžejky. Zapomněl jsem na korunku, tak se na ni a signaturu výrobce na ní podívejte.

Jestli jste po nich zatoužili, najdete je snadno podle čísla modelu – Ref.: FM 1250 MB L DT. A cena? On někdo mluvil o ceně? Berte to takhle – když se ptáte na cenu, tak na ně asi nemáte. A to si můžete vybrat i jiné materály pouzdra, zlato nebo platinu a případně ještě lunetu skládanou z diamantů.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album fotografií.