Nádherný motýlek – záblesk barvy, mávnutí křídel, obraz mýtu a múz. Nové Caprice Butterfly jsou mihotavou krásou od Ulysse Nardin.

zdroj: Ulysse Nardin

Zářivá modř s kapkou rudé je rozkošně krášlená 3,8 karáty diamantů (přesně 353 kusů). Pouzdro z 18 karátového bílého zlato poskytuje dech beroucí pohled na jemně zpracovaného motýlka vyvedeného v odstínech modré a modrozelené.

Ten je zpracován metodou Enamel Champleve. Při využití této techniky jsou do povrchu předmětu vyryty jemné prohlubně a naplněny jemným práškovým smaltem. Následně je číselník vypálen a ručně přeleštěn. Toto je nutné opakovat několikrát, dokud celý povrch není hladký. Po všech těchto krocích se zvýrazní smalt, jehož barva a lesk kontrastuje s kovovým ohraničením. Tento postup a preciznost zpracování ještě zdůrazňuje mistrovství Ulysse Nardin.

zdroj: Ulysse Nardin

Caprice Butterfly jsou poháněny samonatahovacím in-house kalibrem UN-13 zajišťujícím rezervu nátahu až 42 hodin. Zobrazuje hodiny a minuty.

Pouzdro o rozměrech 34 x 35,4 mm je vodotěsné do 50 metrů vodního sloupce, kryté safírovým sklíčkem s antireflexní úpravou. Korunka je osázená perlami. V dýnku najdeme průhled ze safírového sklíčka, dýnko je fixované šroubky. Na ruce hodinky drží modrý kožený pásek se sponou z 18 karátového zlata.

Svým provedením a hravou podstatou jsou tyto hodinky vhodné pro veselé a okouzlující ženy.

Nové Caprice Butterfly přicházejí v limitované edici pouze 28 kusů, jsou tedy skutečně exkluzivní.

zdroj: Ulysse Nardin

Autor textu: TomS

Autor fotografií: Ulysse Nardin