Hranaté hodinky mne přitahují už dlouho a tak jsem ráda využila příležitosti, abych se seznámila s těmito hodinkami od firmy TAG Heuer, které jsou navržené a pečlivě vyrobené pro dynamické dámy. Hodinky se vyrábějí v několika variantách materiálů, barevného provedení, komplikací nebo celkové zdobnosti, já jsem měla k dispozici model s pouzdrem z leštěné oceli osázený diamanty. Pojďme se na něj podívat.

Jak už jsem se zmínila, pouzdro mají hranaté, jak se na řadu Monaco sluší. Je čtvercové se stranou 37 milimetru. Vyrobené je z nerezové oceli, která přináší výhodu nealergičnosti a můžete je tak denně bez obav nosit. Na pouzdře je použitá konečná úprava leštěním, na bocích kartáčováním, což dodává diamantům ještě větší záři a lesk. Dva řádky kamínků najdeme na stranách pouzdra u nožek, druhé dvě strany pouzdra jsou zkosené až ke korunce. Safírové nepoškrábatelné sklíčko je vypouklé, což se mi ostatně moc líbí, i když fotografovat jde trochu hůř. Zkosené krátké nožky nechávají vyniknout diamantové lemování a výrazné pouzdro.

Do lunety je usazeno 13 diamantů na každé straně, dohromady tedy 26. Když přidáme dalších 13, které tvoří hodinové indexy, jsme na konečném počtu 39 drobných kamínků. Osobně se mi řešení s diamanty jen na části lunety moc líbí, hodinky pak nejsou tak ordinérně nápadné a vyzývavé. Ale řekla bych, že je to otázka názoru. Co myslíte?

Malá drobná rýhovaná korunka nese logo TAG Heuer, hodinky se s ní dobře a jednoduše ovládají. Ale protože je uvnitř velmi přesný quartzový strojek, budete s korunkou manipulovat jen při nastavování data anebo při přechodu z letního na zimní čas a obráceně.

Bílý stříbrný číselník pruhem guilloché navazuje na ostatní modely řady Monaco. Plastické ocelové lesklé hodinové indexy mají usazený drobný diamant, jen na pozici „12“ jsou kameny dva. Moc se mi líbí komplikace BigDate, pro řadu Quartz Monaco typicky na pozici „12“. Rozhodně zajímavé je provedení vteřinového subčíselníku na pozici „6“, který je z krásné bílé perleti. Jemný černý potisk číselníku neruší a přitom poskytuje dostatek informací i při letmém pohledu.

Ocelové kartáčované ručky ve tvaru střechy jsou částečně skeletonizované a na konci mají obdélníček luminiscence. Velmi příjemný bonus! Budete tak mít jistotu, že vás hodinky o přesném čase informují i v šeru či ve tmě.

Protože v hodinkách čas odměřuje švýcarský quartzový strojek ETA, zkosené dýnko je samozřejmě pevné. Jako obvykle na něm najdeme gravírované informace o hodinkách – označení modelové řady, logo TAG Heuer, označení Swiss Made Since 1850, referenční číslo a údaj o voděodolnosti hodinek 100 metrů. Dýnko u pouzdra pevně drží 4 šroubky.

Ke mně se hodinky dostaly na příjemném bílém řemenu z krokodýla se vkusným bílým prošitím. Překlápěcí spona signovaná logem TAG Heuer hodinkám sluší a díky ní si hodinky může obléknout jak dáma se štíhlou rukou, i ta s rukou svalnatější. Protože jsou odolné vůči vodě do 100 metrů vodního sloupce, rozhodně se s nimi nemusíte bát namočit. Jen bych doporučovala místo koženého řemenu použít třeba látkový strap nebo gumový řemínek, budou rozhodně mnohem lépe odolávat působení vody.

Pokud stejně jako já máte rádi hranaté bílé hodinky, doporučuji se na ně dojít podívat, nejlépe do butiku TAG Heuer. Hodinky jsou vkusným připomenutím závodnické tradice, můžete si je obléci ke kostýmku a myslím, že by zvládly i džínový outfit. Mně osobně by se moc hodily! A jak jste na tom vy?

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za spolupráci děkujeme butiku TAG Heuer.

A za rekvizity Penshop.cz.