Dnešní aktualitou se vracíme zpět do Basileje, kde se i letos konala velká hodinářská show.

zdroj: BaselWorld

Omega Seamaster Planet Ocean Ceragold

Značka Omega rozšířila svou kolekci Omega Seamaster Planet Ocean o nové hodinky. Jsou velmi výjimečné svou otočnou potápěčskou lunetou, která je vyrobená z nového hi-tech materiálu Ceragold. Inkrustace Ceragoldu do zirkono-keramické vložky lunety je světovou premiérou. Všechny hodinky Omega Seamaster Planet Ocean Ceragold mají klasické potápěčské funkce včetně jednostranně otočné lunety a héliového ventilu. A jak jsou na tom s rozměry? Omega Seamaster Planet Ocean 42 mm Ceragold existují v černé verzi pro muže a v bílé „St. Moritz“ variantě pro ženy. Oboje jsou vyrobené z 18 karátového červeného zlata, život jim dodává strojek Omega Co-Axial 8501 s rotorem z 18 karátového červeného zlata. Indexy a ručky mají luminiscenční nátěr SuperLuminovou.

zdroj: Omega

Pánské Omega Seamaster Planet Ocean 45.5 mm Chronograph Ceragold jsou také z 18 karátového červeného zlata, velkorysé pouzdro měří 45,5 mm. Nejvýraznějším prvkem je černá keramická vložka lunety v kontrastu s potápěčskou škálou z Ceragoldu. Jsou osazené prvním chronografem z rodiny Co-Axial strojků – strojkem Omega Co-Axial 9301. Strojek má speciální povrchovou úpravu zahrnující rotor z 18 karátového červeného zlata, černěné šroubky atd. Strojek zvládne nastavení hodinové ručky, aniž by byl ovlivněn chod minutové nebo vteřinové ručky, tahle funkce je výhodná třeba při cestách mezi časovými pásmy. Lakovaný číselník nese dva subčíselníky chronografu – na pozici „3“ je to 60 minutový a 12 hodinový čítač, na pozici „9“ je to malá vteřinová ručka. Ručky a indexy mají vrstvu luminiscenční barvy SuperLuminovy.

zdroj: Omega

TAG Heuer Link Lady

TAG Heuer v Basileji představil ambassadorku Cameron Diaz s novinkou TAG Heuer Link Lady. Zrcadlově lesklé pouzdro, číselník s jemným guilloché a luneta se zářivými diamanty představují lákadlo pro moderní ženu, která se nechce starat o chod hodinek a bude jí stačit quartz strojek. Zdobný náramek s dílky ve tvaru S společně s pouzdrem vytváří spíše okouzlující šperk než praktické časoměrné zařízení. Strojek pohání hodinovou, minutovou a vteřinovou ručku a datový věnec na pozici „6“. Safírové sklíčko s antireflexní vrstvou chrání postříbřený číselník se soustředným guilloché, hodinová a minutová ručka mají nátěr SuperLuminovy, díky čemuž se čas skvěle odečítá. 11 blýskavých diamantů tvoří hodinové indexy. Pevný náramek s motýlkovou sponou dělá hodinky ženštějšími a okouzlujícími.

zdroj: TAG Heuer

Přicházejí ve dvou velikostech – 29 mm a 34,5 mm.

zdroj: TAG Heuer

Já mám pro hodinky s bílým číselníkem slabost, co vy? Příště se podíváme na jubilejní pilotní hodinky Hanhart!

Autor textu: Olie