Když se řekne Corum, jen znalejšímu hodinkovému fandovi se vybaví hodinářská firma. Je relativně mladá, založil ji v roce 1955 v La Chaux-de-Fonds ve Švýcarsku René Bannwart se svým strýcem Gastonem Riesem. Pro produkci Corum jsou specifické modely se strojkem v můstku a celkově se zabývají limitními edicemi a cenově náročnými hodinkami.

Pojďme se podívat, co Corum přivezlo do Basileje. Ukázku hodinářského mistrovství vidíme na tomto modelu. Automatický kalibr je uložen v pouze jednom můstku, který je podélně uložen v pouzdře, a můžeme jeho chod sledovat i průhledem v dýnku, ve zbytku pouzdra je pouze prostor k obdivu, jinak je prázdné. Nádherná práce!

Další hodinky (Artisans Coin Watch) nosí na ruce několik amerických prezidentů a mají k tomu dostatečně dobrý důvod. Jsou totiž vyrobeny ze zlatého Double Eagle dvacetidolaru. To by nebylo zas až tak zvláštní, kdyby ovšem ultraplochý strojek nebyl do této mince přímo zabudován – hodinky tak měří na výšku pouhých 6.1 mm. Mají v průměru 36 mm, číselník z 22 karátového zlata je překrytý safírovým sklíčkem s antireflexem. Automatický inhouse kalibr CO293 má 30 kamenů, tiká frekvencí 4 Hz a má rezervu nátahu 72 hodin. Hodinky jsou voděodolné do 30 metrů.

Model z kolekce Grand Precis je typickým příkladem hodinek k obleku. Výrobce bohužel na stránkách neuvádí velikost pouzdra, tak jen několik dalších technických údajů. Hodinky mají safírové sklíčko s antireflexem, číselník barvu champagne s vertikálním kartáčováním, strojek bije frekvencí 18.000 kyvů za hodinu a má rezervu nátahu 38 hodin, hodinky jsou odolné do 30 metrů. Střízlivé perfektní oblekovky, jsou krásné, co myslíte?

Nyní se podívejme na výrobek Haute Horlogerie, model Corum Bridges Ti-Bridge Power Reserve. Působí i na vás tak trochu jako UFO? Strojek tiká frekvencí 4 Hz (28.800 kyvů za hodinu), má 25 kamenů a rezervu nátahu 72 hodin. Pouzdro je z titanu a je do něj upevněno safírové sklíčko s antireflexem. Protože je strojek uložen v tenkém příčném můstku, měří pouzdro na výšku pouhých 13.23 mm. Ručky jsou rhodiované a pokryté vrstvou šedé Superluminovy. Hodinky jsou voděodolné do 50 metrů.

Líbí se vám hodinky Corum a zatoužili jste po nich? Pak si připravte pořádně naditou peněženku!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Zajímají vás i jiné stánky z BaselWorldu?