Když se řekne „Porsche“, vybaví se mi úžasný žihadýlko sporťák. Když se řekne „Porsche Design“, trochu zaváhám. A co má Porsche Design společného s hodinkami a BaselWorldem 2011?

Firma Porsche Design, založená profesorem Ferdinand Alexander Porsche v roce 1972, se zabývá designovými výrobky především pro muže. Ať už se jedná o psací potřeby, módu, zavazadla, sportovní potřeby, třeba kuchyňské nože, brýle či mobilní telefony. A samozřejmě hodinky.

Stánek Porsche Design byl… nepřehlédnutelný.

Stánek Porsche Design

Stánek Porsche Design

Na BaselWorldu nechyběla řada Heritage, představená modelem P’6530 Titanium Chronograph. Obsahují automatický kalibr ETA Valjoux 7750 s 48 hodinovou rezervou nátahu. Mají plně integrované tlačítko pro spuštění a zastavení chronofunkcí. Mají velkou odolnost proti poškrábání a oboustranný antireflex na safírovém sklíčku. Jsou voděodolné do 60 metrů a mohou se pochlubit certifikací COSC.

P6530 Titanium Chronograph

P'6530 Titanium Chronograph

Ve vitrínce jsme si mohli prohlédnout krásné vintage, které měl na ruce George Cowley, šéf CI5 ze seriálu Profesionálové. Zvláštní na nich je jejich dvoupatrové provedení – po vyklopení pouzdra máme k dispozici i kompas.

Proslavené vintage

Proslavené vintage

Dalšími fešáckými hodinkami jsou P’6750 Worldtimer. Zajímavé je na nich rozhodně to, že využívají kalibr Eterna 6037 s automatickým nátahem a s 48 hodinovou rezervou nátahu.

P6750 Worldtimer

P'6750 Worldtimer

Exkluzívním kouskem jsou hodinky P’6780 Diver. V pouzdře tiká automatický kalibr ETA 2892-A. Jak už je jasné z názvu, jedná se o plnotučné potápky – jsou odolné do 1.000 metrů a ciferník je výborně čitelný i ve tmě. Zajímavostí je rozhodně neobvykle umístěná korunka, pohyblivé vyklápěcí pouzdro a integrovaný gumový řemínek.

Vyklápěcí pouzdro je řešením firmy Eterna a je použité mimojiné u řady KonTiki.

P6780 Diver

P'6780 Diver

Mezi řadu chronografů Dashboard patří i P’6612 Dashboard PAC. Obsahují kalibr ETA 2894-2 s 42 hodinovou rezervou nátahu.

P6612 Dashboard PAC

P'6612 Dashboard PAC

Hodinky Porsche Design jsou velmi krásné. S chutí bych si je dovedla představit na svém zápěstí. Mám o nich snít? A co vy?

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album fotografií.