Co bych lhal, hodinky značky Bell & Ross, hlavně ty z letecké řady BR01, se mi líbí. A mé neurčité obrysy „někdy si nějaké koupím“ dostaly zase ostřejší kontury – poté, co jsem se podíval na troje hodinky, které jsou předmětem dnešní aktuality. Inspirace leteckým prostředím je u této řady zřejmá, už čtyři šroubky v rozích pouzdra připomínají šroubky, které obvykle drží letecké přístroje na přístrojové desce. Design této trojice hodinek jde ještě dál a i rozvržení číselníků napodobuje tři letecké přístroje – kompas, výškoměr a rychloměr. Pojďme se podívat, jak se to vývojářům Bell & Ross povedlo.

zdroj: www.watchtime.com

Model Bell & Ross BR01 Heading Indicator vychází z palubního kompasu, jednoho ze základních navigačních přístrojů. Žluté letadlo v tom to případě neukazuje časový údaj, ale všimněte si šipky u obvodu číselníku a drobné ručky ve středu. Na nich najdete časový údaj.

zdroj: www.watchtime.com

Takto vypadá palubní kompas na desce letadla.

zdroj: www.watchtime.com

Model BR 01-97 Climb se inspiruje variometrem, který ukazuje rychlost stoupání nebo klesání. Směr – stoupání či klesání na hodinkách zobrazuje rezerva chodu strojku. Na černém číselníku najdeme také datové okénko.

zdroj: www.watchtime.com

Palubní vario vypadá velice podobně jako BR01 Climb.

zdroj: www.watchtime.com

Hodinky BR 01-92 Airspeed mají design palubního ukazatele aktuální rychlosti. Vnitřní škála ukazuje hodiny, vnější ubíhající minuty/vteřiny.

zdroj: www.watchtime.com

I letecký přístroj vypadá podobně, zde ale vnější škála ukazuje rychlost v mílích za hodinu, vnitřní rychlost v uzlech.

zdroj: www.watchtime.com

Tyto tři modely doplnily řadu limitních edicí do celkového počtu šesti. Bude vyrobeno 99 setů se všemi šesti kusy limitních edicí. Jen připomenu, že B&R využívá mechanické kalibry ETA, obvyklá vodotěsnost modelů je 100 metrů vodního sloupce. Design černých (PVD) pouzder doplňují i gumové, velcro látkové nebo kožené strapy.

zdroj: www.watchtime.com

Já už jsem si svůj model vybral, co vy?

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: Bell & Ross a watchtime.com

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!