24. května 2012 uplynulo padesát let od chvíle, kdy se hodinky Breitling podívaly do vesmíru. Měl je na ruce Scott Carpenter a obletěl s nimi 3 Zemi na palubě lodi Aurora 7. K tomuto výročí vychází limitovaná edice Breitling Navitimer Cosmonaute v počtu 1962 kusů.

zdroj: Breitling

Hodinky Breitling Navitimer vznikly v roce 1952. Když v roce 1960 Američané zahájili program Mercury, rozběhly se mohutné závody v dobývání vesmíru. Posádky vesmírných lodí samozřejmě potřebovaly kvalitní, přesné a spolehlivé hodinky s chronografem. Volba padla na Breitling a jejich Navitimer. Hodinky s 24 hodinovou stupnicí úspěšně prošly všemi testy a s velitelem Scottem Carpenterem obletěly Zemi. Vznikla řada Navitimer Cosmonaute.

Pro připomenutí této významné události jsou zde znovu, aby okouzlily milovníky kosmonautiky a hodinek Breitling. Nerezové pouzdro měří 43 milimetrů, obousměrně otočná luneta nese kruhové logaritmické pravítko. Černý číselník má stříbrné čítače, číselník byl vyroben procesem zvaným „par épargne“ z mincovního stříbra, čímž je zaručen neopakovatelný lesk a skvělá čitelnost údajů. Hodinky mají strojek Breitling Caliber 02 s manuálním nátahem a C.O.S.C. certifikací. Stejně jako původní hodinky nesou 24 hodinovou stupnici. Dýnko má gravírovaný znak mise Aurora 7 a také převodní tabulku stupně Celsia/Fahrenheita.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Breitling