V reportáži z návštěvy butiku TAG Heuer jsem vám ukázala hodinky, co jsme měli k dispozici, a slíbila jsem, že o nich brzy napíšeme. Plním slib, dnes se budu věnovat dámským keramickým hodinkám z řady Formula 1.

Pouzdro je vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli, potažené tenkou 20 mikronovou vrstvou 18-ti karátového zlata. V průměru měří 37 milimetrů. Luneta je z bílé keramiky, obkroužené a prokládané diamanty. Zajímavé a líbivé řešení. Šroubovací korunku chrání poměrně mohutné výstupky pouzdra. Korunka nese logo TAG Heuer a hodinky se s ní dobře ovládají. Výrobce udává vodotěsnost do 200 metrů, což umožňuje běžné denní používání včetně koupání a plavání.

Bílý číselník zvýrazňuje plastická zlatá kružnice, zlaté indexy s diamanty, plastické zlaté logo TAG Heuer a zlaté ručky. Černým tiskem je pak vyvedené označení hodinek a vnější hodinová stupnice. Černý tisk najdeme i na datovém věnci, datové okénko se nachází na pozici 3. Mečovitá hodinová a minutová ručka nesou nános luminiscence, takže je odečet času snadný i za tmy či v přítmí. Číselník kryje safírové sklíčko s ochranou proti poškrábání. Nejčastěji vídaná tvář hodinek je vkusná, zdobná a hodí se i na ruku sportovněji zaměřené dámy.

Šroubovací dýnko je z nerezové oceli a jsou na něm vygravírovány údaje o hodinkách – materiál sklíčka, údaj o otestované vodotěsnosti 200 metrů, materiálu pouzdra, údaj Swiss Made, logo TAG Heuer a referenční číslo. Zkosené boky mají povrchovou úpravu leštěním.

Uvnitř jsou hodinky osazené švýcarským quartzovým strojkem ETA F05.111. Jedná se o velmi kvalitní a přesný strojek, který se může chlubit přesností maximálně několik vteřin za rok. Velkou výhodou quartzových hodinek je, že nepotřebují pravidelnou péči – klidně je můžete odložit a než je vezmete na ruku maximálně seřídit datum. Baterie by měla vydržet 2-10 let a vymění vám ji každý hodinář. Pozor ale, po výměně budete potřebovat zkontrolovat vodotěsnost!

zdroj: TAG Heuer

Hodinky k ruce poutá zlacený nerezový tah s motýlkovou sponou.

A co na závěr? Myslím, že se dámské keramické Formula 1 moc povedly. Už jsem psala, že si je dovedu představit při sportovní příležitosti, samozřejmě nemohou chybět u kostýmku nebo i při casual událostech. Jestli se vám líbí a chcete si udělat radost výjimečnými hodinkami od kvalitního výrobce, kupte si je. Stojí 73.900 CZK, což považuji za velmi dobrou cenu.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za spolupráci děkujeme butiku TAG Heuer a Kláře Votrubové a Martinovi Husárovi