O nádherných hodinkách Seiko Ananta už jsme psali. Nyní vám přináším aktualitu z BaselWorldu 2012 týkající se limitované edice Seiko Ananta ‚Kumadori‘ Chronograph.

zdroj: seiko.com

Od svého uvedení v roce 2009 sklízí Seiko Ananta obrovský úspěch po celém světě. Není se čemu divit, inspirace Japonskem je velmi výrazná, ať už kataně podobný profil nebo povrchová úprava leštěním Zaratsu. Fanoušci Ananta prostě milují.

V 17. století v Kjótu začala historie Kabuki divadla, které se posléze stalo jedním z nejvýraznějších a nejpopulárnějších aspektů japonské kultury. Divadlo Kabuki si stále udržuje stylové dekorace a kostýmy, rituální tanec a styl herectví, čímž je stále v pevném spojení s obdobím vzniku. ‚Kumadori‘ je umění v umění, všichni aktéři Kabuki na scéně nosili a nosí komplikovaný make-up, který má živými barvami a výrazně přehnanými liniemi zesílit předávané emoce. Umění Kumadori inspirovalo vytvoření edice Seiko Ananta ‚Kumadori‘ Chronograph.

zdroj: seiko.com

Hodinky jsou osazené mechanickým chronografem, strojkem 8R28, který má sloupkové kolo a vertikální spojky pro dokonalý chod chronografu, a obsahuje také unikátní systém tří kladívek, které zajišťují dokonalou synchronizaci ruček komplikace fly-back. Jedinečnost chronografu je v jeho číselníku. Je totiž ručně lakovaný s čistým černým lakem od Isshu Tamura, známého odborníka a umělce. Tamura je mistr stylu Kaga Makie a číselníky lakuje ve svém ateliéru v Kanazawě na západním pobřeží Japonska. Jakmile je číselník nalakovaný, vloží červené lakované kroužky. Účinek je zarážející, číselník je černý jako temná noc, červená jasně vystupuje a nabízí pohled dramatický jako samotné Kumadori.

Jedná se o limitovanou edici 800 kusů, každé mají na dýnku své pořadové číslo.

A na závěr si připomeňme technické údaje o Seiko Ananta. Strojek 8R28, pouzdro z nerezové oceli s potahem černého tvrzeného PVD o velikosti 42,8 milimetrů, dýnko se safírovým průhledem, safírové sklíčko s vrstvou Super-Clear Coating (Seikem vynalezená vrstva antireflexu, kterou používají na přední a zadní sklíčka, a která zabraňuje 99% odlesků a umožňuje tak mnohem lepší odečet i za jasného světla), mohutný tah z nerezové oceli s potahem PVD, voděodolnost 100 metrů, magnetická odolnost 4.800 A/m.

zdroj: seiko.com

A cena? Pro Evropu je doporučená orientační cena 4.000 EUR.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi, Seiko