Nedávno jsem fotografoval legendární hodinky Prim Orlík s číslem 65 233.

Zkusím o těchto – snad až mýtických – hodinkách připravit drobný článek, ale sběratelé a znalci asi tuší, o čem je řeč. Jsou to hodinky, které byly v roce 1965 vyrobeny v počtu několika set kusů pro Československou lidovou armádu. Do dnešních dob se nedochovalo moc kousků, já vím asi o deseti a většina mi prošla rukama. Ale ty, co se zachovaly, jsou sběratelsky velmi atraktivní, vím třeba o jednom, který se oklikou přes Kanadu po desetiletích vrátil do Čech – tak po něm sběratel, který ho v Kanadě objevil, toužil.

Hodně sběratelů si sní svůj sen o této koruně svojí sbírky československé výroby hodinek. A jeden si může svůj sen splnit, hodinky jsou na prodej.

Tyto hodinky jsou autentické a původní – bohužel bez původního gumového pásku a bez krabičky. Ale i tak jsou ve velmi dobrém technickém stavu. Je na nich, samozřejmě, vidět věk 46 let, ale jsou asi v nejlepším stavu, ve kterém jsem je (bez celkové renovace) kdy viděl. Hodinky jsou, samozřejmě, o to cennější, oč původnější jejich stav je.

Na hodinkách je nasazený řemen, ručně šitý u mistra Šímy z kůže exotické ryby Vlkouš.

Hodinky jsou k osobní prohlídce u majitele na Severní Moravě, po kontaktu mailem (orlik1965(at)seznam.cz). Sem zasílejte, prosím, i své nabídky. Spodní hranice je cca 80 tisíc Kč (3500 Euro). O výměnu za jiné hodinky nemá majitel zájem, pouze o prodej.

Další fotografie zde.

Detaily kalibru najdete zde.

🙂 kibi