Scuderia Ferrari je dle Wikipedie oficiální název závodního oddělení Gestione Sportiva automobilové společnosti Ferrari. Symbolem Ferrari je černý vzpínající se kůň na žlutém poli. Scuderia Ferrari byla založena v roce 1929 a do roku 1939 závodila pro Alfu Romeo. Samotný název Ferrari se poprvé objevil v závodech Formule 1 v roce 1948, prvním vozem byl typ 125.

Současnými závodními jezdci jsou Felipe Massa a Fernando Alonso, který s Ferrari podepsal v roce 2009 tříletou smlouvu a nahradil tak v týmu Kimiho Räikkönena, který odešel závodit do rally. Testovacími piloty jsou Giancarlo Fisichella, Jules Bianchi a Marc Gené.

Společnost Ferrari pro své fanoušky vyrábí mnoho upomínkových předmětů ve spolupráci třeba s firmami Puma, Acer nebo Mattel. Mně se dostaly do ruky hodinky, které si známý přivezl z cest.

Pouzdro vyrobené z nerezové oceli je potažené černým PVD, který mu zajišťuje trvanlivost a odolnost. Průměrem 42 mm patří mezi středně velké hodinky, které vyniknou i na větší ruce. Šroubovací korunku výrobce signoval logem Ferrari, je mírně zapuštěná do pouzdra. Korunka i tlačítka se obsluhují na výbornou, nelze jim nic vytknout. Uvnitř pouzdra tiká švýcarský quartz strojek Ronda 5050, jenž hodinkám zajišťuje přesnost a bezúdržbovost. Deklarovaná voděodolnost do 100 metrů znamená, že se vody bát nemusíte. A na potápění stejně sáhnete po jiných hodinkách.

Číselníku se strukturou karbonu vévodí žluté logo Ferrari. Nepřehlédneme komplikaci „big date“ a den v týdnu. A samozřejmě tři subčíselníky chronografu vyvedené v jasné červeno-bílé. Indexy, hodinová a minutová ručka mají nános luminiscence, červená vteřinová má nános luminiscence v „očku“ v druhé třetině. Vnitřní luneta nese údaje tachymetru. Na první pohled mi číselník přišel přeplněný, ale vše má své místo a údaje jsou snadno čitelné. Safírové sklíčko nese nápadný fialový antireflex.

Na dýnku nechybí plastické logo Ferrari – vzpínajícího se koně a vygravírované označení hodinek. Dýnko je přišroubováno šesti šroubky.

Hodinky k ruce upevňuje strukturovaný černý kožený řemen se zajímavým červeným prošitím, oba konce jsou spojené překlápěcí motýlkovou sponou. Řemen také nese logo Ferrari. Spona ladí k pouzdru, je též potažena černým PVD.

Pokud je tým Ferrari váš oblíbený a zatoužili jste po hodinkách s koníkem na číselníku, máte možnost. Můžete je zakoupit přímo v e-shopu Ferrari, bohužel už jen ve světlém provedení z nerezové oceli. A cena? € 387,00. Na závodištích seriálu Velké ceny nebo při sledování v televizi občas na hodinky mrkněte, ony mrknou na vás.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.