Hodinky švýcarské značky Alfex jsou velmi zajímavou ukázkou designového umění. Firma Alfex byla založena v roce 1948 a vyznačuje se spoluprací s kreativními módními návrháři celého světa. Hodinky Alfex snoubí švýcarskou hodinářskou preciznost s moderním designem. Pod prestižním označením Swiss Made vyrábí Alfex hodinky nejen pro dámy, ale i pro pány.

Alfex New Structures v bronzovém provedení jsou jedněmi z řady New Structures, jenž poznáte na první pohled podle výrazně řešeného tahu. Můžete je sehnat ještě v stříbrném a zlatém designu. Rozměry pouzdra 20 x 33 mm odpovídají šperku pro dámskou ruku. Na výrobu pouzdra byla použita nerezová ocel s pokovením a konečnou úpravou leštěním. Hodinky tak září a stáčejí k sobě všetečné pohledy okolojdoucích. Vodotěsnost 30 m, tedy lehké umytí rukou, víc asi ani není třeba.

Uvnitř pouzdra najdeme švýcarský quartzový strojek. Klasické řešení, v podstatě bezúdržbové a vhodné pro majitelky, co chtějí přesný čas a nehodlají se hodinkami moc zabývat.

Válcovitá leštěná korunka je drobná, nepřekáží.

Do hnědého tónu je zpracován také číselník. Je jednoduchý, jen značka a čtyři hranolky indexů zlaté barvy připomínají, že jde i o hodinky. Lakovaný číselník působí jednoduchým a elegantním dojmem a přesný odečet času na vteřinu od něj nečekejte, ostatně o to vůbec nejde. Číselník je krytý hranatým zaobleným minerálním sklíčkem.

I ručky mají zlatou barvu a jsou snadno čitelné.

Luminiscence podle mne není třeba, nehodila by se k nim. Přece jen jde hlavně o módní doplněk.

Nejzajímavější částí hodinek je bezesporu tah. S podobným řešením jsem se ještě nesetkala. K pouzdru je uchycen na principu pružinového odporu. V polovině je celokovový blok, spona, kde do sebe zapadají dva díly s přišroubovanými dráty tahu. Spona nese logo výrobce. Tah je stejně jako pouzdro z probarvené a leštěné nerezové oceli.

A jak se takové hodinky vlastně oblékají? Drobným tlakem od sebe odtlačíte oba díly tahu a navléknete na ruku, sedí jako ulité.

Chcete hodinky, které zaujmou na první pohled? Zvolte Alfex New Structures a získáte spolehlivý časoměřič a ozdobný šperk v jednom.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Koscomu.cz.