Dnes bych vám chtěl představit jedny své zajímavé digitálky – Casio G-Shock G-9000 „Mudman“ – camouflage.

Ne každý dnes nosí hodinky, asi jste si toho také všimli. Přesný čas můžeme zjistit na tolika různých místech – v televizi, u počítače nebo obvykle na mobilu. Ale co když tyto moderní vymožnosti kolem sebe stále nemáme? Jistě, čas můžeme poznat i odhadem podle pozice slunce nebo hvězd… pokud to ještě umíme.

Ale všem těm, komu se přesný čas hodí v odolném balení, jsou tu třeba „madmeny“. Tyto hodinky z produkce japonské firmy Casio jsou připraveny na všechno možné, s čím se třeba při pobytu v přírodě můžete setkat. Odolnost vůči vodě mají do 200 metrů, odolnost vůči nízkým teplotám až do -20 stupňů Celsia, odolnost vůči bahnu je pověstná – odtud jejich kódové označení. Jsou prostě odolné.

Jejich rozměry jsou přiměřené odolnosti, plastové pouzdro měří 52×46×17 mm. Minerální sklíčko je mírně zapuštěné a tím chráněné lunetou. Plechové dýnko drží čtyři šroubky.

Strojek nese označení 3031 a co všechno umí? Zobrazení času, data i měsíce a dne v týdnu – vše je možné zjistit jedním pohledem. Dále dvoje nezávislé stopky i s indikací ubíhajících pětiminutových intervalů na páscích kolem displeje, stopky mají rozsah až 1.000 hodin! Samozřejmostí je i timer (24 hodin) a pět budíků. Ty je možné nastavit i jednorázově na konkrétní datum. Dále je tu ještě zobrazení všech časových zón a času ve 48 světových městech.

A pro šero nebo tmu je tu skvělé podsvětlení displeje (3 nebo 5 vteřin) a lze ho spouštět tlačítkem nebo i automaticky náklonem ruky k obličeji.

Pouzdro a řemínek na sobě nesou neurčitou zeleno-zelenou kamufláž. Snad jako doplněk uniformy. A nemusíte být zrovna voják, aby se k vám tyto hodinky hodily. Umím si je představit na zápěstí třeba hráče paintballu nebo airsoftu. Nebo lesníka, lovce, cestovatele… Myslím, že každý, kdo v přírodě chce víc vidět, než být viděn, má pro tyto hodinky uplatnění.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album s většími fotografiemi.