V šesté části jsme skončili značkou Zenith a slíbil jsem vám pokračování s exponáty značek Audemars Piguet a IWC.

Značka Audemars Piguet má dlouhou tradici výroby luxusních hodinek. Možná znáte jejich řadu Royal Oak. Já ale byl nadšený párem překrásných kapesních hodinek.

První jsou AP Grand Complication 2000. Platinové pouzdro se safírovým sklíčkem skrývá kalibr 2860 – mechanický s manuálním nátahem. A nejen to, strojek umí i minutovou repetici, věčný kalendář, indikaci měsíčních fází a chronograf s vlečnou ručkou. Ohňostroj krásy a dokonalosti…

Druhé jsou AP 1950, platinové kapesní hodinky s osmi diamantovými indexy a třemi diamanty v bagetovém brusu. Na pozici „6“ ukazuje ubíhající vteřiny mimostředná ručka. Kalibr je mechanický s manuálním nátahem.

I značka International Watch Company se na výstavě prezentovala překrásnými hodinkovými kousky.

Kapesní hodinky IWC, ve kterých je ve stříbrném pouzdru s průměrem 52,5mm a s minerálním sklíčkem unikátní kalibr systému Paul Weber se skokovou indikací hodin a minut. Pokud to hodně přeženu, tak mechanický předchůdce dnešních digitálek z roku 1885.

Další jsou hodinky z růžového zlata o průměru 52,5 mm a s minerálním sklíčkem z roku 1874. Kalibr je Jones R – mechanický s ručním nátahem.

Třetí kapesní hodinky firmy IWC na výstavě jsou zlaté dvouplášťové hodinky z roku 1910. Pouzdro měří 54 mm v průměru a je opatřeno hesalitovým sklíčkem. Mechanický kalibr v nich má manuální nátah a mimostřednou vteřinovou ručku. Tyto hodinky jsem měl to potěšení fotografovat podrobněji.

Z novější produkce jsou hodinky IWC DaVinci Perpetual Calendar z roku 1987. Firma IWC v roce 1986 poprvé vyrobila hodinky s keramickým pouzdrem. Strojek v hodinkách je značený IWC 7906, je mechanický s automatickým nátahem a je vybaven věčným kalendářem. Keramické pouzdro měří 39 mm a má minerální sklíčko.

A tyto hodinky byly vyrobeny ve spolupráci se známou designérskou firmou Porsche Design.

A příště se podíváme mj. na ukázku z produkce firmy Officine Panerai.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album s většími fotografiemi.