V sedmé části jsem vám přislíbil pár fotografií z expozice firmy Officine Panerai, tady jsou.

Původně malá firmička vyráběla ve 20. století hodinky pro italské námořnistvo, pár kusů i pro Egypt. Celkem asi jen 300 kusů hodinek. V devadesátých letech ale značka dostala velkou reklamní podporu a i díky investicím, invenci a novým kalibrům v tradičním designu patří dnes k exkluzivním a vyhledávaným značkám.

Hodinky Radiomir Black Seal (PAM 183), mají design, který se od roku 1908 změnil jen pramálo. Výjimečné jsou třeba svým systémem drátových nožiček. Původní radioaktivní barva v sendvičovém číselníku je už sice nahrazena běžnou luminiscencí Superluminovy, ale archanický vzhled jim zůstal. V hodinkách tiká kalibr OP-X, mechanický s manuálním nátahem. Ocelové pouzdro měří 45 mm v průměru, kryje ho safírové sklíčko.

Luminor Marina Power Reserve (PAM 090) – v ocelovém pouzdru o průměru 44 mm a safírovým sklíčkem tiká kalibr OP-9 s COSC certifikací přesnosti chodu a s indikací rezervy automatického nátahu.

OP Luminor 1950 Submersible (PAM 193) z roku 2007 jsou potápěčské hodinky s měřením hloubky ponoru až do 120 metrů. Kalibr OP-XP vychází konstrukčně z kalibru ETA Valjoux 7750, je rovněž mechanický s automatickým nátahem. Jejich titanové pouzdro o průměru 47 mm je kryto safírovým sklíčkem.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album fotografií z výstavy.

Alba dalších fotografií hodinek OP.