Považuji se za náročnou uživatelku. Hodinky, co chci nosit, musí mít day/date, datumovku, celkem dobrou luminiscenci, velikost 42-46 mm a především musí být odolné. Jsem sice něžná žena, ale hodinky používám jako součást oblečení a tak musí něco vydržet. A taky nesmí být moc drahé, protože by mi bylo líto je nosit.

Tohle všechno splňují oranžové Seiko SNZF19, které jsem nazvala „hodinkami pro takové to domácí otloukání“. Zvládly toho se mnou za těch pár let už celkem dost.

Seiko SNZF19

Seiko SNZF19

Nejdřív trochu technických údajů. Bez korunky mají průměr 41 mm, s korunkou 44 mm. V nerezovém leštěném pouzdře (ocel 316L) bije automatický strojek 7S36 s oboustranným nátahem rotoru. Rozteč nožek je 22 mm, nejradši je nosím buď na oranžovém strapu nebo jsem si na Bay koupila ocelový mesh.

Na meshi

Na meshi

Vodotěsné jsou do 100 metrů a přitom nemají šroubovací korunku. Na oranžovém ciferníku jsou superluminovou zvýrazněné plastické indexy představované puntíky, v případě 6 a 9 linkou a na dvanáctce je dělený komolý kužel. Ručky jsou mečovité, též zvýrazněné LumiBrite.

Detail číselníku

Musím přiznat, že svítí fakt skvěle!

Luminiscence

Luminiscence

Luneta je jednostranně otočná, ocelová s hliníkovou vložkou a aretace má 120 kliknutí. Na spodní straně dýnka můžeme průhledem sledovat pohyby strojku.

Průhled

Průhled

Jsou to moje nejoblíbenější hodinky, nosím je v podstatě denně, nesundávám je ani na běhání nebo do sprchy. To všechno vydrží bez ztráty kytičky.

Test vodotěsnosti

Test vodotěsnosti

No neříkejte, že mi nesluší!

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Alba: první a druhé