Co mají společného kostky z mateřské školky a haute horlogerie? Odpovědí je osoba hodináře a kouzelníka Alaina Silbersteina.

Stále usměvavý umělec Alain Silberstein

Stále usměvavý umělec Alain Silberstein

Alain Silberstein, původně interiérový designér a umělec, pochází z Paříže a koncem 80. let se rozhodl, že pro svou firmu vytvoří hodinky. V době automatů se přidal ke skupině švýcarských hodinářů, kteří se věnovali mechanickým hodinkám.

Dnes v dílně na břehu řeky Doubs s týmem 20 asistentů, z toho 6 hodinářů, ročně vytvoří téměř 3.000 kusů jedinečných hodinek.

Jsou prostě... krásné!

Jsou prostě... krásné!

A proč mám na mysli kostky ze školky? Stačí si prohlédnout hravé kousky vysoké hodinařiny, kde nechybí takové komplikace jako tourbillon, věčný kalendář, či chronografy a hodinky s cloisonné číselníky. Cloisonné je zjednodušeně řečeno prastará technika zdobení kovových předmětů, v současnosti především smaltem.

Hravé barevné hodinky

Hravé barevné hodinky

Jsou to hodinky pro denní nošení, běžně s průhledem v dýnku, abyste mohli pozorovat chod kalibru. A jsou to hodinky, na které se nemůžete vynadívat. A jsou unikátní. No, posuďte sami!

Skeletony z dílny mistra Silbersteina

Skeletony z dílny mistra Silbersteina

K džínám naprosto super, k běžnému outfitu taky. A pro nekonvenční muže i ženy k obleku či kostýmku.

Nejsou z nejlevnějších, přece jen se jedná v podstatě o limitky, skvosty od Silbersteina pořídíte v ceně od 4.000 do 40.000 USD. Co si za tuto cenu kupujete? Kromě unikátního kusu také špičkový poprodejní servis. Pro Alaina Silbersteina jsou hodinky do doby, než je předá zákazníkovi, jen pouhým neživým kusem. Ale když k někomu patří, ožijí. A tak poprodejní servis Silberstein přirovnává k manželskému vztahu firmy s klientem.

Je libo červené?

Je libo červené?

Chtěli byste nosit hodinky Alaina Silbersteina a tím jim vdechnout život? Já bych moc ráda a jeho produkci budu sledovat…

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album se všemi fotografiemi z expozice A.S. – BaselWorld 2011.