現在回想起來看起來公司 浪琴 作為在全球市場一個非常嚴重的球員, 這是基於長期的傳統, 完美的精確度和精細化營銷. 但事實是不同的 - 從最開始都是冒險家. 沒有人知道, 浪琴表為什麼他的粗糙的臉隱匿和一流的清脆西裝的袖口隱藏下, 但真相只有一個: 如果他們應該是個性手錶, 然後由浪琴看著喜歡冒險的印第安納·瓊斯或尼摩船長. 無仕女或metrosexuálové, 但硬漢, 誰都有傷口或.

Společnost sice vznikla už v roce 1832, ale svou tvář získala až v roce 1866, kdy se majitel Ernest Francillon rozhodl, že kompletace cizích strojků do pouzder je nuda a že by to chtělo něco víc. Koupil pozemky na břehu řeky Suze v místech, kterému se v lokálním francouzském dialektu říkalo “Les Longines” a postavil na nich továrnu. Šlo vlastně o jednu z prvních soudobých manufaktur – podařilo se mu přesvědčit síť subdodavatelů a řemeslníků k tomu, aby nepracovali doma (jak bylo tenkrát zvykem), ale aby vykonávali všechny úkony v továrně. A ještě v roce 1867 vyrobila společnost první vlastní strojek. Francillon jako první na trh uvedl hodinky, natahované korunkou – všechny ostatní ještě používaly klíček. A od té doby vliv a produkce firmy Longines narůstala stálým tempem.

Sportovní událost
Longines se jako jeden z prvních výrobců zaměřil na oblast sportu. Společnost dodala časomíry pro aténskou olympiádu v roce 1896 a počínaje olympijskými hrami v Oslu roku 1952 oficiálně měřila čas na čtrnácti olympiádách. Za zmínku stojí spolupráce úzce spjatá se specializovanými disciplínami, ať už šlo o gymnastiku (自 1912), lyžování (poprvé v roce 1933, v současnosti během Poháru v alpském lyžování v sezóně 2006-2007), partnerství s Tour de France (během jednatřiceti ročníků), formule 1 (ve spojení se stájí Ferrari), či jezdeckými sporty (自 1926; 在 1952 vyvinula firma Photogines, první přístroj pro synchronizaci obrazu s časomírou při porovnávání cílových fotografií).

Z pólu do vzduchu
在 1906 vyrazila z kanadského Quebeku polární výprava Josepha Berniera a během necelého roku dorazila na severní pól. Celkem byla na cestě 429 dní a každý den sloužila jako hlavní navigační přístroj dvojice námořních chronometrů Longines Express Monarch. Tím začíná kapitola společnosti Longines, která hovoří o zkoumání polárních krajů. Jako další navázalo spolupráci americké námořnictvo a v souvislosti s dobýváním severního pólu samozřejmě nelze nejmenovat norského velikána Roalda Amundsena, který všechny své výpravy prováděl výhradně s hodinkami společnosti Longines – když v roce 1912 dorazil jako první člověk na jižní pól, měl s sebou hodinky Longines Navigation Chronograph.
Zlatá léta ovšem přišla ve dvacátých letech dvacátého století. Vzestup souvisel s rozvojem letectví, které piloty zavádělo výš, dál a do úplně odlišných podmínek než jaké znali ze země. Zde Longines navazoval na poznatky, získané díky tvrdým podmínkám na obou pólech. 自 1919 byl Longines oficiálním dodavatelem Mezinárodní letecké federace a dodával měřicí přístroje, které posloužily při stanovení mnoha světových rekordů. Kromě svého víceméně oficiálního ambassadora Charlese Lindbergha podporovala společnost i ženskou průkopnici létání Amelii Earhartovou.

Z Ameriky do Evropy
A právě s osobností Charlese Lindbergha je firma Longines nejvíce proslulá dodnes. Americký pilot byl sice při proslulém přeletu Atlantického oceánu v roce 1927 na palubě letounu Spirit of St. Louis vybaven hodinkami jiné značky, ale protože byl osobním přítelem jednoho z tehdejších ředitelů, po úspěšném přeletu Atlantiku navrhl podle vlastních zkušeností časomíru, která by pomáhala pilotům v navigaci. Hodinky byly nakonec postaveny přesně podle Lindberghova návrhu a vyrábí se dodnes.
A když se Charles Lindbergh se svou manželkou vydával na okružní let kolem světa, byli oba vybaveni hodinkami značky Longines – znovu podle Lindberghova návrhu.

源: longines.com

Na dno a skoro až ke hvězdám
Když se v roce 1952 ponořil batyskaf Trieste s Augustem Picardem na dno Marianského příkopu, měl na plášti připevněny hodinky Rolex Deep Sea ve speciální úpravě. Tolik historie – díky marketingu Rolexu už samozřejmě tolik nebylo slyšet to, že profesor Picard měl na zápěstí hodinky Longines. Stejně tak se málo hovoří o tom, že společnosti Longines jen těsně unikla oficiální certifikace NASA při volbě chronografu pro kosmonauty programu Apollo. Skutečně jen málo scházelo k tomu, aby se na Měsíc nedostala Omega, ale Longines…

作者 文本: 羅伯特·恰佩克

作者 照片: 🙂 吉備Longines.com

許多人還nehodinková話題,看看 這裡.