手錶的評價 LUMINOX, 具體型號 埃沃海軍海豹停電3051BO 是我們的第一個評論1. 我已經寫在惡劣的現場條件主要使用這些手錶, 因此,它是流行的特種部隊士兵. 進一步手錶, 上,你可以依靠隨時隨地, 以及從系列手錶 3089, 橙 – 黑色計時碼表. 我想向他們介紹.

Hodinky jsou vyrobeny podle armádních specifikací (MIL Spec # W-4637 4F) a jsou schváleny pro oficiální použití i u vojenských speciálních jednotek. Hodinkové pouzdro je vyrobeno z polymeru plněného uhlíkovými vlákny pro větší pevnost a houževnatost. Pouzdro je díky tomu velmi odolné, pevné a přitom lehké. 尺寸為 43 mm無冠, 48 毫米,冠, 挑著挑著 49,5 毫米, tlouštka pouzdra je 15 毫米. Pouzdro má jednoduchý tvar s masívními krátkými nožkami. Povrchová úprava je matná a měla by zabránit demaskujícím odrazům světla.

Ocelová korunka (316L不銹鋼) se šroubuje do pouzdra, utěsněná před vodou je dvěma O-kroužky. Je výrazná a ovládání hodinek je s ní příjemné, i když je před poškozením krytá výstupky pouzdra. Tlačítka chronografu mají obvyklé ovládání – horní chronograf spouští a zastavuje, spodní ho pak resetuje. Tlačítka mají příjemný odpor při stisku, není na nich šroubovací ochrana proti stisknutí pod vodou, ale i tak je nedoporučuji používat při potápění.

Ze stejného materiálu jako u pouzdro je i luneta, ta je jednostranně otočná proti směru hodinových ruček s aretací v 60 bodech s výrazným zoubkováním po okraji a plastickým zdůrazněním lichých minutových indexů. Minutová škála je vybarvena oranžově, barva je aplikována v prohlubních a nehrozí její setření při běžném provozu. Otáčení lunety je překvapivě jisté a pohodlné a přitom s pevnou aretací. Luneta zaslouží jednoznačnou pochvalu a to i pro luminiscenční zdůraznění “0” bodu.

的情況下被設置 “只是” ploché minerální sklíčko bez antireflexu o průměru 32,5 毫米, sklíčko je vytvrzeno tepelnou úpravou kalením. Vzhledem k ceně je to pochopitelné. 它是真實的, že na fotografovaném kusu je právě na sklíčku vidět, že hodinky mají se svým majitelem za sebou už nejedno dobrodružství a sklíčko nese pár škrábanců. Ale vzhledem k malé ceně, za kterou je možné sklíčko nechat vyměnit za nové, by mi to nedělalo starost.

Černý matný číselník působí velmi hlubokým dojmem, je to dáno ohledem na technologii osvitu ruček. Dominantní je bílo – červený znak “LUMINOX”, tři subčíselníky nesou jemnou drážkovanou 扭索. Velké hodinové indexy arabskými číslicemi i ostatní tisk je oranžový. Plastický kroužek okolo číselníku nese zapuštěné trubičky osvitu indexů. Oranžové je i orámování apertury data, trochu mne mrzí, že datový kroužek je bílý s černým tiskem, inverzní zpracování by bylo jistě k číselníku vhodnější. Škály čítačů chronografu mají rozsah 30 分鐘 + 12 hodin a funkce chronografu umí i SPLIT (vlastně stopnutí mezičasů). Je dobré připomenout, že tyto hodinky se dělají i v obvyklejší barevné kombinaci, kdy je oranžová barva nahrazena tradiční bílou, ale oranžová varianta je určitě zajímavější.

Všechny ručky jsou oranžové, hodinová i minutová mají typický zahrocený tvar ruček s kapslemi tritia, jak je známe třeba od firmy Traser, ručky chronografu i vteřinová jsou subtilní a jednoduché. Čitelnost všech ruček je příkladná za všech světelných podmínek a jejich zpracování si zaslouží určitě jedničku!

Luminiscence ruček, hodinových indexů číselníku i bodu na otočné lunetě je zajištěna technologií firmy mb-microtec. Jsou to tenké skleněné trubičky s vnitřním luminoforem, které jsou naplněny plynným radioaktivním tritiem (H3) a svítí stále. Není je tedy třeba osvěcovat, ale kdykoliv ve tmě stačí odhrnout manžetu a podívat se, 現在幾點了, více jsem o tom psal třeba 這裡. Kapsle jsou jen na hodinové a minutové ručce, na vteřinové ani na ručkách chronografu umístěny nejsou, při běžném provozu to určitě postačí.

Ploché dýnko je vyrobeno ze stejného materiálu jako pouzdro – plast plněný uhlíkovými vlákny. Kromě obvyklých popisů na něm najdeme dominantní znak speciálních jednotek US NAVY SEALS. Dýnko je přišroubováno čtyřmi šroubky přímo do plastového pouzdra. Toto konstrukční řešení možná nevypadá moc odolně, ale nenašel jsem ve zkušenostech majitelů žádné zmínky o tom, že by s tímto upevněním měli potíže.

V hodinkách pracuje švýcarský quartz kalibr Ronda 5030.D. Je to odolný kalibr se 13 岩系, má komplikace chronografu a zobrazení data, baterie má vydržet podle výrobce extrémně dlouhou dobu přes 50 měsíců provozu.

手錶來用橡皮筋 (polyuretan) 寬度 23/22 毫米, svrchu má jemný vzorek, zespoda je plochý. Je velmi pohodlný a na ruce skvěle drží. Nerezová spona s logem má dvojitý jazýček. A pokud máte raději textilní NATO – strap jako já, snadno gumu vyměníte. Hodinky i s gumovým páskem váží pouhých 63 gramů a vaši ruku moc nezatíží.

我認為這款腕錶? 我喜歡, jsou odolné a přitom lehké, spolehlivé a dobře čitelné a jejich cena je příznivá (v ČR se dají sehnat pod 10.000 CZK). Nehodí se samozřejmě třeba k obleku, ale jsou určeny ke casual oblečení nebo na sport a do přírody. A určitě odvedou dobrou a dlouhou službu.

作者的文字和照片: 🙂 吉備

相冊所有照片.