Hlídkující voják na pláži sleduje občas klidné moře, nic se neděje a tak si užívá cigaretu a přesně ve 23:30 náhle a se spokojeným výrazem padá mrtvý k zemi. Přišli US Navy Seals. Co asi nosí na rukou? 這是可能, že to jsou třeba zrovna tyto hodinky.

Další hodinky vyrobené podle armádních specifikací (MIL SPEC #W-4637 4F) a běžně nošené vojáky při bojových akcích představují tyto Luminoxy. Lehké pouzdro je vyrobené z odolného polymeru plněného uhlíkovými vlákny a matná povrchová úprava nevytváří demaskující odlesky. Rozměry pouzdra: 45 毫米, tloušťka hodinek 14 毫米, 重量 51 克. 礦物玻璃, 直行, BEZ antireflexu. Odolnost proti vodě mají dostatečných 200 米. Otočná luneta se svítícím bodem, také plastová, umožňuje třeba snadný odpočet do začátku akce. Gumový velmi pohodlný pásek rozhodně nenasákne vodou ani potem.

Celé provedení je „all black“ – číselník, 手, 住房, řemínek – vše v černočerné, neodrážející světlo. To sice nevypadá jako moc praktické řešení pro čitelnost, ale na ručkách, indexech i lunetě jsou skleněné kapsle s plynným tritiem, které svítí stále, ale ne moc… jejich světlo uvidí ve tmě nejvýš majitel hodinek nebo člen týmu stojící hned vedle. Nepřítel ne.

Ještě ukázka luminiscence ruček a indexů. Hodinky ani nemusíte nasvěcovat, plynné tritium svítí “samo od sebe” a poločas rozpadu má asi 12,5 年. Možná slovo “radioaktivita” by vás mohlo odradit? To by byla škoda, skleněné kapsle jsou dokonale uzavřené a žádné riziko nehrozí a to ani v případě případného náhodného rozbití kapsle.

Výrobce použil osvědčený švýcarský quartzový strojek se zvýšenou odolností. Baterie hodinky pohání obvykle čtyři roky.

Určení hodinek a výlučnost vojenské jednotky Seal doplňuje také označení hodinek na dýnku. To je ze stejného materiálu, jako pouzdro a přpevňují ho čtyři šroubky. Dýnko je ploché a na ruce sedí dokonale.

Takže jak se mi tyto hodinky libí? Odolné, 光, čitelné, přesné a s kvalitním quartzovým strojkem – co víc si přát! A i cena je příznivá, já bych si je klidně koupil. 我, že by mne provázely spolehlivě po mnoho let nejen při mých výletech.

作者: 🙂 吉備

相冊所有照片.